Zaklatással és verésre bujtogatással vádoltak meg egy balatonkenesei tornatanárt, kirúgták

2019.11.18. 20:12

Egy hete elbocsátottak egy testnevelő tanárt a balatonkenesei általános iskolából, mert néhány gyermek és szülei szerint erőszakra buzdította diákjait. Az RTL Klub Híradójának az érintett gyermek édesanyja, Marosvölgyi Judit azt mondta, hogy a Gábor bácsinak nevezett tornatanárnak a fia nem fogadott szót, mire a nevelő a többi gyerekhez fordult, hogy azok "rendezzék le".

Amit a gyerekek úgy értelmeztek, hogy meg kell őt verni. Lekerült a földre, ott rugdosták, végighúzták a padlón és a tanár úr nem állította le őket

– fogalmazott a feldúlt édesanya a csatorna riportjában. Az érintett tornatanár, Bánhegyi Gábor ezzel szemben azt mondta az RTL-nek, hogy csak úgy értesült erről az esetről, hogy az iskola igazgatója odament hozzá és azt mondta, hogy egy szülő névtelenül tett egy panaszt, miszerint ő megveretett egy diákot.

Az ezt követő felfüggesztése alatt érkezett egy másik panasz, amelyet egy, az RTL-nek nyilatkozó édesanya tett asz iskolaigazgatónál. A neve elhallgatását és arca eltakarását kérő asszony azt mondta, 11 éves kislánya egyik este azzal ment haza, hogy

Gábor bácsi a hasát simogatta tanóra előtt a tornaterem ajtajában és őt ez kellemetlenül érintette, tehát maga az érintés volt számára kellemetlen.

A tanár szerint mindebből semmi nem igaz, sőt az érintett kislány állítása szerint már hetekkel ezelőtt odament hozzá és bocsánatot kért, mert olyat állított róla, ami nem volt igaz.

Az iskola tantestülete, a szülők jelentős része és legtöbb diák is kiáll a tanár mellett.

A tankerületi központ nem tartja bizonyítottnak a zaklatást, de az erőszak minden formáját elítélik, ezért a kisdiákot ért atrocitás ügyében megtették a szükséges lépéseket. A rendőrség testi sértés gyanújával eljárást indított az ügyben, hangzott el a riportban.