Csicska vagy, üvöltötte, és üvegekkel hajigálta meg a külföldi társaságot a villamoson

2019.11.18. 10:52

Szombaton későn este, munkából hazafelé tartott egy külföldi társaság Budapesten, a 17-es villamoson, amikor egy férfi kiabálni kezdett velük, és üvegekkel hajigálta meg őket, tudta meg az Index az egyik érintett ismerősétől. A Facebookon terjedő videókat egy nő narrálja folyamatosan angolul, és többek között elmondja: borzasztó, hogy a villamoson többen is vannak, mégsem tesz senki semmit. „Csicska vagy" – üvölti a férfi az egyik videóban, a másikban pedig, hogy „te vagy vendég, én magyar, te nem vagy magyar”.

A férfi nemcsak távolról dobálja őket, egy alkalommal közelről üvölt az egyikük arcába, kezében pedig egy üveget tart. A videón kivehető, ahogy a támadást érzékelő fél lenyomja a férfi kezét, majd arrébb lökik. „A videóban történtek az egyik legjobb barátnőmmel és kollégáival történt tegnap este Budapesten munkából haza fele menet. A bejegyzésem nem lázító jellegű. Nem azt akarom elérni, hogy feszültséget keltsek vele vagy bárkit megijesszek, csak azt, hogy legyetek figyelemmel és ha esetleg tudtok segíteni akkor segítsetek, mert tegnap este nekik sajnos senki nem segített a villamoson annak ellenére, hogy elég sok utas volt. Nem kell szembeszállni a támadóval (!) csak segítséget hívni. Megállíttatni a villamost és intézkedni. Csak isteni szerencse, hogy a barátnőm feje mellett csattanó erővel rá/rájuk célzott üvegek nem az arcán csattantak szét. Természetesen barátnőm hívta a rendőrséget, s ezt a villamos vezető is megtette. Azóta az elkövetőt már elkapták" – áll a facebookos videók melletti bejegyzésben. 

A rendőrség kérdésünkre megerősített az intézkedés tényét. Mint írják, Budapest XI. kerületében, a Móricz Zsigmond körtéren elfogtak egy 34 éves férfit, akit elfogása után kórházba szállítottak, emiatt gyanúsítotti kihallgatásra nem került sor. Az ügyben a XI. kerületi Rendőrkapitányság garázdaság vétség miatt folytat büntetőeljárást.