Miklós
-5 °C
-2 °C
Index - In English In English Eng

A rendőrök szerint meg akarta őket ütni egy szír, letartóztatták

2019.11.19. 10:38

A múlt kedden valami történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Rendészeti Igazgatóságán, ahol a rendőrök szerint minden előzmény nélkül két rendőrre támadt egy szír férfi. Előzőleg a szír férfi pingpongozott, majd a rendőrök szerint egyikük, egy „főtörzsőrmester a házirend alapján felszólította a gyanúsítottat, hogy az engedélyezett szabadidős tevékenységet fejezze be, és a kezét felé nyújtva jelezte, hogy az asztalitenisz ütőt és a labdát adja át”.

Erre azonban a szír nem volt hajlandó, és a rendőrök szerint „egyre közelebb lépett a rendőr főtörzsőrmesterhez és az ütővel többször felé csapott. Ekkor egy rendőr zászlós sietett a kollégája segítségére, akit a tőle kartávolságra álló gyanúsított kezét ökölbe szorítva, két alkalommal megpróbált megütni”.

Egyik rendőrt sem találta el, mert azok „a támadás elől mindkét alkalommal sikeresen kitértek”.

Ennek ellenére a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt eljárást indított a férfi ellen, és indítványt tett a bírósághoz letartóztatásának elrendelésére. A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását a 2019. november 15-én tartott ülésen az ügyészi indítványban foglaltak szerint elrendelte az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2019. december 15. napjáig.

A személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendeléséről szóló végzés ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.