Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Vitézy Dávid emberei közül várható a BKK új vezetője

2019.11.19. 14:08

Nemcsak utalgatott, hanem egyértelműen kifejtette a véleményét arról a főváros új polgármestere, hogy mostani ismeretei alapján Vitézy Dávidot, a BKK egykori vezérigazgatóját gondolná a legalkalmasabbnak a BKK vezetésére – márpedig előbb-utóbb kiírják a pályázatot a pozícióra. A Válasz Online a pártközeli bizalmasok pozícióját vette végig a fővárosi vállalatokban egyik keddi cikkében, amiben azt írják: meg nem nevezett forrásoktól úgy tudja, teljesen egyértelmű, hogy a BKK élére Vitézy egyik embere kerül majd az önkormányzati választások után.

Továbbá információik szerint, ha pályázik, valószínűleg jó eséllyel vezérigazgató maradhat a Tordai által elnökölt fővárosi vagyonkezelőnél a Tarlós-korszakban kinevezett Barts J. Balázs. Elképzelhető az is, hogy  a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. csúcsvezetésében sem lesz radikális változás, illetve a BKV-t irányító Bolla Tibornak is jók az esélyei a maradásra. 

A választásokat követően gyors alkutárgyalásokon osztották fel a győztes ellenzéki pártok a fővárosi cégek vezetőségi helyeinek posztjait. Ez a hat meghatározó fővárosi cégben, a Budapesti Városüzemeltetési Holding Zrt.-ben (ide tartozik a Főtáv, az FKF, a Főkert, valamint a gyógyfürdős, temetős, kéményseprős cég), a BKK-ban, a BKV-ban, a vagyonkezelésért felelős BFVK-ban, a Csatornázási, valamint a Vízművekben összesen 6-6 igazgatóságelnöki és felügyelőbizottság-elnöki, valamint 36 igazgatósági és 34 felügyelőbizottsági posztot jelent.

Mint korábban Karácsony Gergely kijelentette, a vezérigazgatókat pályázat útján választják ki. Az elbírálásban azonban már nagyobb szerepe lesz az adott cég igazgatóságának. Azaz az adott cégben annak a pártnak az akarata érvényesülhet, amelyik a legtöbb delegáltat juttatta a igazgatóságba.