A Jobbik lapjától érkezik az újpesti kerületi újság új főszerkesztője

2019.11.20. 12:13

A Jobbikhoz köthető Alfahírtől érkezik az újpesti kerületi újság új főszerkesztője, erősítette meg az erről szóló információkat az Indexnek Déri Tibor, a kerület momentumos polgármestere. Az újság nyomtatott változatát Balogh Gábor irányítja majd.

Déri azt is mondta, hogy az elmúlt két hétben igyekeztek esélyt adni az újság dolgozóinak, de nem mindenki dolgozott korrekt módon, így kénytelenek voltak több munkatárstól megválni. "Ez nem politikai tisztogatás, a szabotázst, az információk szándékos elhallgatását egyetlen munkáltató sem tűrné el szerintem", fogalmazott.

Hasonló tartalmú közleményt tett ki közben a kerület a hivatalos Facebook-oldalára is, de abban nem szerepel Balogh Gábor neve. Felhívtuk az Újpesti Sajtó Szolgáltató Nonprofit Kft. vezetőjét, Bíró Beátát, aki azt mondta, hat ember távozik a 15 fős szerkesztőségből, Balogh Gáborra pedig kizárólag szakmai indokok alapján esett a választás.

Az Újpesti Hírek nevű, a korábbi városvezetéshez köthető Facebook-oldal szerint nem volt békés az elválás a dolgozóktól, és szerintük egyértelmű a politikai tisztogatás. Azt írták, a kirúgottak

biztonsági őrök kíséretében egy órát kaptak a holmijaik összecsomagolására.

"Nehezen hihető, hogy a munkájuk minőségével lett volna gond, hisz van köztük olyan, nagy tapasztalattal bíró kolléga is, aki már több mint 20 éve dolgozott az önkormányzati sajtóban. Teljesen nyilvánvaló, hogy a tisztogatásnak politikai okai vannak. Ezt erősíti az is, hogy az új főszerkesztő Balogh Gábor az Alfahír újságírója lesz", írták.

Az Alfahír egyébként úgy kötődik a Jobbikhoz, hogy a felelős kiadója a Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítvány, amit a Jobbik alapított, és amely az N1TV-t is üzemelteti.

Frissítés: Facebook-posztban szólalt meg az Újpesti Sajtó Kft. 2019. november 20-án elbocsájtott felelős szerkesztője is. Azt írja, nem mindenkit rúgtak ki, csak hat embert, a biztonsági őrös kikísérésről azt írja, csak jelen voltak, nem igaz, hogy csak egy órájuk volt elhagyni a céget, bár hozzáteszi, ki akart volna tovább maradni, és egyértelműen politikai döntés született, nem szakmai. 

Héjja Krisztián teljes bejegyzése itt olvasható: