Republikon: Momentumosok és Karácsony a legnépszerűbb ellenzéki politikusok

2019.11.22. 06:34

„A teljes népesség körében Cseh Katalin és Donáth Anna momentumos EP-képviselők, valamint Fekete-Győr András pártelnök a három legnépszerűbb ellenzéki politikus, az ellenzéki szavazók táborában azonban Budapest újonnan megválasztott főpolgármestere, Karácsony Gergely a legnépszerűbb”

– írja a Hvg.hu. A lap a Republikon Intézet legfrissebb, november 4. és 8. között készült felmérését ismerteti. A felmérésben húsz olyan ellenzéki politikus ismertségét és népszerűségét vizsgálták, akik pártelnökök, társelnökök, vagy az ellenzéki pártokban fontosabb szerepet töltenek be.

Az ismertségi lista első hat helyezettje sorrendben: Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Szél Bernadett, Puzsér Róbert, Hadházy Ákos, Mesterházy Attila. A legkevesebben az LMP volt társelnökét ismerik, Keresztes László Lórántot. Ám a népszerűségről semmit nem mond az ismertség, hiszen néhány politikus a népszerűségi listán a másik végén szerepel.

A legnépszerűbb politikusok a teljes népességben:

  1. Cseh Katalin (Momentum)
  2. Fekete-Győr András (Momentum)
  3. Donáth Anna (Momentum)
  4. Szabó Tímea (Párbeszéd)
  5. Hadházy Ákos (független)

A legnépszerűbb politikusok az ellenzéki szavazók között:

  1. Karácsony Gergely (Párbeszéd)
  2. Szabó Tímea (Párbeszéd)
  3. Hadházy Ákos (független)

majd egy "négy fős holtverseny Dobrev Klára (DK), Fekete-Győr András (Momentum), Jakab Péter (Jobbik) és Tordai Bence (Párbeszéd)" a negyedik helyen. 

További részletek a Hvg.hu cikkében