Távoltartást rendeltek el egy zaklató rendőr ellen

2019.11.22. 14:18

A debreceni ügyészség zaklatás bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást egy rendőr ellen, aki zaklatta a volt barátnőjét.

A nő idén nyáron 8 év együttélés után szakított a rendőr zászlóssal, aki a döntést nem fogadta el, napi rendszerességgel hívogatta a nőt, követte, bántalmazással és gyilkossággal fenyegette annak érdekében, hogy a nő a közös gyerekükkel költözzön vissza hozzá.

A nő végül júliusban feljelentést tett, a debreceni ügyészség pedig nyomozást indított az ügyben. A rendőr azonban ezután sem hagyta abba a zaklatást, tovább fenyegette a nőt, októberben leköpte, novemberben hazáig követte és megütötte korábbi élettársát.

Ezután a hatóságok még aznap ideiglenes megelőző távoltartást rendeltek el, azonban a rendőr már másnap megszegte azt, és telefonon többször próbált kapcsolatba kerülni a nővel. Ekkor az ügyészség zaklatás bűntette, könnyű testi sértés és becsületsértés miatt gyanúsítottként hallgatta ki és elrendelte őrizetbe vételét.

Az ügyészség kérte a bíróságot, hogy rendelje el a távoltartást és a bűnügyi felügyeletet a rendőr zászlós ellen, valamint azt is, hogy nyomkövetővel ellenőrizzék a mozgását. A bíróság pénteken az indítványnak mindenben helyt adott. A döntés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be.