Gulyás Gergely büntetőfeljelentést tett álhír terjesztése miatt

2019.11.23. 11:22

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazás miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen és a Pesti Központi Kerületi Bíróságon ismeretlen tettes ellen, írja az MTI.

A hirzona24.com, az otpercpiheno.blogspot.com és a blikkruzs.me álhírportálokon megjelent cikkek ugyanis Gulyás szerint olyan, neki tulajdonított mondatokat tartalmaznak, amelyek tőle biztosan soha nem hangzottak el. Ezek a cikkek a nyugdíjak csökkentésével, illetve megvonásával kapcsolatos valótlan állításokat tartalmaznak.

Ezért a Miniszterelnökséget vezető miniszter büntető feljelentést tett az álhírek terjesztői ellen.

A közlemény szerint "a hazug állításokkal szemben a valóság az, hogy nyugdíjak megvonására kizárólag a szocialista-liberális kormány alatt került sor. A polgári kormány számára kiemelten fontos az idősek megbecsülése és tisztelete. Nem csak a nyugdíjak vásárlóértékének megőrzését garantáljuk, hanem a novemberi nyugdíjjal és a nyugdíjprémiummal együtt egyszeri nyugdíj-kiegészítésben is részesülnek az idősek", írták.

Arról a közlemény nem szólt, hogy a kormány más típusú álhírterjesztéssel szemben is hasonló szigorral tervez-e fellépni, hiszen eközben arra a 444.hu hívta fel a figyelmet, hogy szombaton Rétvári Bence, az emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára állt elő egy olyan közösségi médiás megosztással, amelynek két momentumos politikusra tett állításai aligha valósak.