Elcsórták a VIII. kerület Facebook-oldalát, ezért új lapot nyitottak

2019.11.29. 12:44 Módosítva: 2019.11.29. 12:46

Inkább új Facebook-oldalt indított Józsefváros, miután a kerület új vezetése hiába próbálta meg visszaszerezni a szerkesztési jogokat az addigi oldal felett. Pikó András polgármester ezt írta a Facebookon: 

Új lapot nyitottunk, többnapos hiábavaló küzdelem után Józsefváros régi FB-oldala megszűnt, de itt az új, melyet szeretettel ajánlunk. Itt lesznek olvashatók ezentúl a hivatalos közlendőink, meg persze sok minden más is.

Mint megírtuk: Józsefvárosban nem ment minden simán az átadás-átvétel során. A kerület ellenzéki vezetése például nem kapta meg az adminjogokat Józsefváros addigi, több mint 8 ezer követővel rendelkező Facebook-oldalához. A hozzáférési kódokat egy távozó munkatárs magával vitte, és arra hivatkozva nem adta át, hogy az oldal az ő szellemi terméke.

Az adminjogok visszaszerzésére a kerület új vezetése a Facebook  kelet-közép-európai központjához fordult. Ott megvizsgálták a kérését. Kiderült, hogy az oldal egy ausztrál magánszemély tulajdonában van, pedig a lap fejlesztésére közpénzt is költöttek.  Végül a Facebook-központja megadta az adminjogokat a kerületnek. Amikor azonban az első posztot közzé akarták tenni, az egész oldalt törölték, vagy archiválták, minden addigi hivatalos tartalommal együtt.