Meghalt egy ember a Mátrai Erőműnél

2019.12.04. 08:12

Munkahelyi balesetről adott számot honlapján a Mátrai Erőmű, a hírre a Hvg.hu figyelt fel. Azt írják, egy fiatal férfi szenvedett halálos balesetet 2019. december 3-án délelőtt az erőmű területén kívül található, „A1” jelű visontai zagytározónál, amit a Szénégető és Társa Kft. kezel alvállalkozóként 2018 áprilisa óta. 

Az áldozat az általa vezetett lánctalpas kotrógéppel a zagytározó gátkoronáján kialakított műszaki úton haladt, amikor az megrogyott alatta. A munkagép megbillent, majd lezuhant, és maga alá temette a gépkezelőt

– írja honlapján a cég, részvétet nyilvánítva és segítséget ajánlva a hozzátartozóknak. 

A baleset körülményeit a Gyöngyösi Rendőrkapitányság a közigazgatási eljárás általános szabályai szerint vizsgálja.

HUSZ9111
Fotó: Huszti István / Index

A Mátrai Erőműről az utóbbi hetekben számos hír jelent meg, legtöbbjük arról szólt, hogy mérgező gázok lengik körül a Mátrai Erőművet, amikért vagy az erőmű, vagy a területén található búzafeldolgozó, a Viresol Kft. lehet a ludas (mindkettő többségi tulajdonosa a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Opus Global Nyrt.). A Katasztrófavédelem reakciója a híresen mérgező gázokra nagyjából annyi volt, hogy büdös, büdös, de nem lesz senkinek semmi baja, tessék megnyugodni. Alábbi cikkünkben bővebben írtunk a mérgező gázról, vagyis a nitrogén-monoxidról.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport