Zugló felállított egy megfelezett karácsonyfát

2019.12.05. 14:30

Tegnap este még egy megfelezett fenyőfa díszítette a Bosnyák teret, mára viszont eltűnt Zuglóból a fél karácsonyfa.

Az esti, kicsit csálé karácsonyi hangulatot egy zuglói olvasónk örökítette meg. Ő azt írta, látta, amikor a karácsonyfát leszedték egy kocsiról, és "mivel nem azonnal hajoltak ki az ágai, ezért egyszerűen levágták őket."

Szerda este még itt állt a fenyő, aminek egyik feléről hiányoztak az ágak
Szerda este még itt állt a fenyő, aminek egyik feléről hiányoztak az ágak
Fotó: Olvasónk / Index

Ma rákérdeztünk a zuglói vezetésnél, hogy mit tudnak a félbevágott fenyőfáról. Kérdésünkre Kormos Kata, a kerület sajtóreferense azt mondta:

A fenyőfát az önkormányzat adományként kapta, mely a szállítás során megsérülhetett, de ez a sérülés csak a kicsomagolás és felállítás után derült ki. Természetesen a sérült fa elszállítása és az új beszerzése már folyamatban van.

Ez megmagyarázza azt is, hogy miért csak a megfelezett karácsonyfa hűlt helyét láthatta az, aki csütörtök kora délután járt a Bosnyákon. 

Nem elképzelhetetlen, hogy a Bosnyák téri fa szállítás vagy felállítás közben sérült meg, hiszen még egy normál, "nappaliméretű" fenyő talpba faragása sem mindig bizonyul egyszerű feladatnak. Két éve megmutattunk egy csomó, olvasóink által beküldött unortoxox fenyőállítási megoldástArról, hogy mikor kerül egész fenyő a fél helyére, egyelőre nincs információnk.

Frissítés:

Egy másik olvasónk, Dániel pont látta tegnap délután, amikor a csálé zuglói karácsonyfát beemelték a Bosnyák érre. Csakhogy, a fenyő ekkor - néhány perccel három óra előtt - még egyáltalán nem volt csálé, ennek bizonyítására az alábbi képeket kaptunk tőle:

A szerkesztőségben megoszlottak a vélemények arról, hogy ezeken a képeken most akkor egy ép és egész vagy egy más sérült fél fenyő látható, segítsenek nekünk eldönteni ezt a fontos kérdést!

Sérült fát kapott Zugló?