Letartóztatták a 17 évest, aki megverte a buszsofőrt Nyíregyházán

2019.12.09. 14:19

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és testi sértés miatt egy hónapra elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája egy 17 éves fiú letartóztatását, miután M.P. december hatodikán este, a busz végállomásán bántalmazta a buszsofőrt. A javítóintézetbe küldött 17 éves rokonaival utazott egy Nyíregyházára tartó buszon családtagjaival italozott,  zenét hallgatott, ezért a buszsofőr rájuk szólt, írja közleményében a Nyíregyházi Törvényszék

A végállomáson a 17 éves fiú agresszívan a buszsofőr felé indult, aki ezt észlelve kiszállt a vezető ülésből és pulóverénél fogva letolta őt a buszról az első ajtón keresztül. Ekkor M.P. ökölbe szorított kézzel egyszer a férfi felé ütött, akinek sikerült az ütés elől elhajolni, de védekezésként visszaütött a fiú felé. Ezután M.P. megragadta a férfi pulóverét, a földre rántotta, majd egy esetben nagy erővel orrnyergen, illetve homlokon rúgta. Amikor a gyanúsított ismét a rúgni akart, a sértettnek sikerült elkapnia a lábát, így ő is a földre került. Ekkor a helyszínen lévők felszólították a fiút, hogy álljon le, majd értesítették a rendőrséget. A buszsofőr 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, ám a járásbíróság szerint ez csak a véletlenen múlt. 

A fiú nem először kerül szembe a törvénnyel: a Nyíregyházi Járásbíróság 2018-ban csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt 3 év javítóintézeti nevelést rendelt el vele szemben és jelenleg is több eljárás van folyamatban ellen különböző bűncselekmények miatt. A buszsofőr elleni támadáskor a fiú ideiglenes eltávozáson volt a javítóintézetből.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport