Sára, Márió
-4 °C
5 °C

Négy hónap alatt ötször tört be a nagybaracskai csárdába

2019.12.11. 10:00

Dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás miatt emeltek vádat egy 29 éves nagybaracskai férfival szemben, aki idén négy hónap alatt ötször tört be a helyi csárdába - közölte a Bajai Járási Ügyészség. 

A 29 éves, büntetett előéletű nagybaracskai férfi először január 17-én éjjel tört be a helyi csárdába: az egyik bejárati ajtót kifeszítette és az épületből számítógépet, monitort, billentyűzetet vitt el, de a röviditalokat sem hagyta ott. Zsákmánya ekkor 88 ezer forint volt.

Egy hónap múlva, február 26-án hajnalban visszatért, ekkor az ablakrácsot akarta lefeszíteni, de mivel ez nem sikerült neki, a bejárati ajtó üvegét törte be. A csárdában egy 20 literes vörösréz bográcsba élelmiszert és szeszesitalokat készített össze 90 ezer forint értékben, végül azonban a zsákmányát már nem tudta elvinni. Március 18-án éjjel ismét felkereste a csárdát, ekkor a hátsó ajtó ablakát törte be, de nem sikerült elvinnie az italokat, mert tetten érték.

2019 májusában a férfi kétszer is betört a csárdába, ekkor az italok mellett készpénzt is magával vitt. Utoljára május 20-án hajnalban az ablakot betörve bement a csárdába és csukapörköltet, szalonnát, csülköt, valamint röviditalokat lopott. Ráadásul az egyik alkalmazott csárdában hagyott, 30 ezer forint értékű női kerékpárját is magával vitte, ami utóbb visszakerült a sértetthez.

A férfi a csárdának a lopással 205 ezer, az ajtók, ablakok és a szúnyogháló megrongálásával további 150 ezer forint kárt okozott.

A letartóztatásban lévő férfire végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták, illetve az elkövetéshez használt harapófogó, kombinált fogó és gumikesztyű elkobzását is.