2024. június 14. 21:00
Németország 5
Skócia 1

Zughotelt működtetett Becsó Zsolt fideszes képviselő, be is zárták

2019.12.13. 06:44

Évek óta működhetett feketén a Nagymező utca 66. szám alatt a Becsó Zsolt kormánypárti képviselő cégének tulajdonában lévő apartmanhotel, írja a 24.hu. A portál szerint noha a társasház különböző ingatlanjaiból kialakított szálloda adatok szerint már évek óta működik, e tevékenység egészen most decemberig, tehát a 24.hu kérdezősködéséig ismeretlen volt a kerületi jegyző előtt. Annak ellenére, hogy a legális működéshez szükséges kereskedelmi engedélyt neki kellene kiadnia, csakhogy ilyet a szállodát működtető vállalkozás nem kért korábban.

A cég egyébként az az Ublot Kft., amelynek egyik tulajdonosa a Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselője, Becsó Zsolt.

A portál úgy bukkant a szálloda nyomára, hogy még ősszel online álláshirdetést adott fel az Ublot Kft., eszerint pedig a „belvárosi, családias hangulatú, boutique szálloda recepciós munkatársat” keresett „versenyképes fizetésért, 12 órás munkakörben”. Az Ublot Becsó legutóbbi vagyonnyilatkozata alapján 50 százalékos tulajdonában áll, a Google utcaképe szerint pedig a BDHA már 2018 júniusában is tárt karokkal várta a vendégeket.

A portál a földtulajdoni adatok alapján arra jutott, hogy Becsó szisztematikusan vásárolta be magát az épületben, az ingatlanszerzés anyagi fedezete egyelőre több kérdést is felvethet. Mára ugyanakkor, az egyik szálláskínáló oldal adatai szerint a BDHA összesen 16 szobával és 34 férőhellyel rendelkezik, saját honlapjuk szerint pedig a szálláshoz reggelit, sőt, ingyenes reptéri taxit is biztosítanak a nonstop recepció és takarítás mellett.

Egy kétszemélyes szoba 15–25 ezer forintba kerül éjszakánként, ami a belvárosi fekvést tekintve igen jutányos árnak számít. A recepción egyébként közölték is az újságíróval:

Ez egy szálloda.

A Whois.domaintools.com adatai szerint a szálloda honlapját még 2017 júliusában jegyezték be, a Booking.com pedig azt írja, hogy ott 2017 áprilisa óta lehet szállást foglalni. Annak, hogy látványos nyoma van a működésnek azért van jelentősége, mert a 24.hu-nak a szálloda kapcsán nyilatkozó M. Zoltán – aki az Opten adatai szerint nem tulajdonostárs, de nem is cégvezető – azt állította, hogy

jelenleg nem üzemel a szálloda, hanem próbaüzem zajlik.

A működési engedély hiányáról már a terézvárosi önkormányzat adott tájékoztatást. A momentumos Soproni Tamás vezette kerület azt is jelezte, hogy vizsgálatot indít az ügyben. Ez hamar eljutott a helyszíni szemléig, még a 24.hu-s cikk megjelenése előtt. Ennek során kiderült, hogy nemcsak kereskedelmi engedélye nem volt a vállalkozásnak, de a földszinti recepciót is magában foglaló külön épületszárny még a szükséges településképi engedéllyel se rendelkezett. Mint közölték,

a hatóság munkatársai a fentiek alapján az üzemeltetőnek azonnali hatállyal megtiltották a panzió működtetését, és a jogszabály által biztosított szankciókkal élni fognak.

Az ügyben nem reagált a megkeresésre Becsó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő.