Májusban szavazásra buzdították a híveket, most kormányzati támogatást kap a Pasaréti templom

D ABA20100304030
2019.12.15. 15:33

1,8 milliárd forint kormányzati támogatással újul meg a Pasaréti Páduai Szent Antal Ferences Templom, közölte a Pénzügyminisztérium vasárnap az MTI-vel.

Azok a közösségek érnek el eredményt, amelyeknek vannak együtt megfogalmazott céljai, és van bennük tenni akarás azok megvalósításhoz

- fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter, utalva arra, hogy a felújítását a helyi közösség kezdeményezte.

A tervek szerint a templomot és a mellette álló rendházat is korszerűsítik a könyvtárral együtt, valamint a templomhoz tartozó közösségi házban egy 180 főt befogadó nagytermet alakítanak ki. Azt írják, ez a környék nem katolikus lakosságát is szolgálja, hiszen a közelben nincs hasonló nagyságú közösségi tér.

Kiemelik továbbá, hogy a fejlesztés segítségével duplájára lehet bővíteni az óvodai férőhelyek számát, és a terület szociális ellátását végző Gondviselés Háza idősgondozásának lehetőségei is növekednek.

Májusban írtuk meg, hogy a templom külső falára tett hangszórókkal hangosítják ki a miséket, és az utcáról is követni lehet a prédikációt. Így azt is jól lehetett hallani, ahogy a május 26-i EP-választás napján Kálmán Peregrin plébános nyíltan szavazásra buzdította híveit.

Arra kérte az embereket, hogy ne a politikai szimpátiájuk alapján, hanem katolikus elköteleződésük szerint szavazzanak. Azt hirdette, hogy nem szabad olyan pártot támogatni, amely egyenlő rangra akarja emelni a különböző együttélési formákat, és nem támogatja a család klasszikus intézményének megőrzését, valamint a gyermeknevelés szabadságát, de olyanra sem, amely népszerűsíti az abortuszt és az eutanáziát.

A pasaréti templom vasárnapi miséjén rendszeresen megfordul Áder János köztársasági elnök is a feleségével, az EP-választás napján is innen indultak szavazni.

Kihangosított misén buzdítottak a megfelelő szavazásra Áder templomában

(Borítókép: A Pasaréti Páduai Szent Antal Ferences Templom. Fotó: Manek Attila / MTI)