Nevek mécsesekből – gyertyás akcióval kampányol a BRFK a biztonságos közlekedésért

2019.12.18. 14:51

Idén december 17-ig 43 ember halt meg Budapesten közlekedési balesetben. A Budapesti Rendőr-főkapitányság ezért egy új, figyelemfelkeltő közlekedési akcióval hívta fel a városban közlekedők figyelmét arra, hogy a szabályok betartása, a szabályos közlekedés megakadályozza azt, hogy balesetek áldozatává váljanak az emberek, írja a police.hu.

Ezért a budapesti rendőrök hét helyszínen mécsesekből rakták ki hét olyan ember nevét és életkorát, akik saját maguk vagy mások hibájából közlekedési balesetben haltak meg.

  • Dávid 24 évesen vesztette életét 2019. július 6-án, miután a X. kerületi Üllői út és Borbás utca kereszteződésében motorjával összeütközött egy busszal.
  • László 40 évesen halt meg 2019. október 4-én, amikor a Szent Gellért rakparton először egy másik autónak, majd oszlopnak ütközött.
  • Tamás 49 évesen hunyt el, mert 2019. június 25-én a XI. kerületi Október huszonharmadika utcán motorral közlekedett, amikor két autóval is összeüközött.
  • Bálint és Richárd 2017. március 18-án a Szentendrei út és a Rákóczi utca kereszteződésében egy piros lámpánál várakoztak autójukkal, amikor fékezés nélkül hátulról beléjük csapódott egy másik autó. Mindkét fiú a helyszínen meghalt.
  • Baleset történt 2019. augusztus 16-án a Váci úton, amikor a Bagira utca kereszteződésénél egy jobbra ívelő kanyarban elvesztette uralmát a járműve felett egy személygépkocsi vezetője. A benne ülő 18 éves Tamás és a 21 éves János olyan súlyosan megsérültek, hogy a helyszínen életüket vesztették.
  • A 25 éves Kata 2019. január 2-án az M3-as autópályán sétált, amikor egy autó elütötte. A lány a helyszínen meghalt.
  • A 20 éves Bence 2019. április 16-án közlekedési balesetben halt meg, mert autójával két fának is nekiütközött a XIII. kerületi Tatai utcában.