Pszichológussal segíti az ELTE az informatikus hallgatóit, hogy jobban tanuljanak

2019.12.30. 06:54

Évről évre több informatikushallgatót vesznek fel az egyetemek, a több tízezres szakemberhiány azonban továbbra sem enyhül a szektorban, részben azért, mert az informatikus-hallgatók egy jelentős része nem tudja elvégezni az egyetemet.

Az ELTE informatikai karán 2015-ben a hallgatók egyharmadánál azt látta a vezetőség, hogy nagy valószínűséggel nem fogják tudni sikeresen befejezni a tanulmányaikat. A gyenge átlagok az intézmény magyar és külföldi diákjai körében egyaránt problémát jelentettek, ezért az egyetem új intézkedéseket vezetett be - írja a Magyar Nemzet.

A hazai egyetemek nemzetköziesítési törekvéseit összefoglaló, napokban megjelent, Nemzetköziesítünk 3. című tanulmánykötetben Horváth Zoltán, az ELTE dékánja arról számolt be, hogy első lépésként

felvettek egy főállású pszichológus diáktanácsadót a karra, aki tanulás-módszertani és életvezetési tippekkel segítette a diákokat,

kortárs segítő csoportokat és tréninget szervezett nekik.

A tréninget 2015-től minden belépő hallgatónak kötelezővé tették, 2016-tól pedig már rendes tantárgyként vehették fel a diákok. Ma már kredit is tartozik a pályaidentifikációs foglalkozásokhoz, és további négy pszichológust alkalmaz az informatikai kar, emellett pedig bevezettek egy üzleti modult is, amelynek óráin azt tanítják meg a diákoknak, miként indíthatnak jól működő vállalkozást - írja a lap.