Időjárás: kicsit derült, kicsit szeles 2020 első napja

MG 3475
2020.01.01. 07:28

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint január elsején, szerdán többnyire gyengén felhős, napos, száraz időre számíthatunk, legfeljebb északkeleten fordulhatnak elő erősebben felhős időszakok. Az északnyugati szél a nap első felében még több helyen megélénkül, helyenként megerősödik, majd délután mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között várható. Késő estére +1 és -6 fok közé hűl le a levegő.

Az újév második napján, vagyis csütörtökön pedig az éjszaka képződött köd egy része keleten, északkeleten egész nap megmarad, míg másutt általában kitisztul az idő, több órára kisüt a nap. Csapadék nem lesz, mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és -8, a legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +6 fok között alakul, a tartósan borult, ködös tájakon lesz napközben a hidegebb.

Pénteken is számítani kell ködképződésre, de csapadék ekkor sem lesz, és a légmozgás is mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -7, a legmagasabb nappali hőmérséklet -3 és +5 fok között valószínű, a tartósan borult, ködös tájakon lesz a hidegebb.

Borítókép: Martiskó Gábor / Index