Hidegfront jön erős széllel

2020.01.03. 14:12

Hétvégén emelkedik ugyan egy kicsit a hőmérséklet, de esőre, havas esőre, havazásra és erős szélre is számítani kell egy érkező hidegfront miatt.

Szombaton hajnalban mínusz 5 - 0 fokra ébredünk, majd egy rövidebb napos időszak után délutántól megvastagszik a felhőzet, és szórványosan eső, havas eső, északkeleten havazás várható. Többfelé valószínű, hogy megerősödik az északnyugati, nyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3-9 fok között alakul.

Vasárnap felszakadozik és csökken a felhőzet, csapadékra, főként keleten lehet számítani, ahol hózápor várható. Az északnyugati szél továbbra is erős lesz, többfelé viharossá is fokozódik, emiatt az ország nagy részére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki. A hajnali mínusz 5 - 1 fok után napközben 2-6 fok közé melegszik a levegő.

A jövő hét elején tovább csökken a hajnali hőmérséklet, lesz, ahol akár mínusz 10-12 fokot is mérhetnek. Napközben felhős-napos idő lesz, 0-6 fok közötti hőmérséklettel. A mostani előrejelzések szerdára jósolnak újabb csapadékot.