Szexuális visszaélés miatti próbaideje alatt ölhetett a kőbányai gyilkosság gyanúsítottja

5K8A3334
2020.01.03. 12:42 Módosítva: 2020.01.03. 20:27

Lement, becsöngetett, és a nőre támadt – egyelőre csak ennyit ismert be az a 22 éves férfi, aki december 30-án szurkált össze egy 45 éves asszonyt Kőbányán. Az ATV híradója úgy értesült, hogy  szexuális visszaélés miatt tavaly már elítélték a férfit, aki a szomszédok pletykái alapján korábban sátánista szimbólumokat is firkált a lépcsőház falára.

A nő és három gyereke két szinttel K. Dániel lakása alatt élt a Harmat utcai házban, de az Index úgy tudja, arra a férfi sem tudott magyarázatot adni, hogy miért támadt rá egy machetével a nőre. A szomszédok azután hívták a rendőröket, hogy az egyik első emeleti lakásnál és a folyosón is vércseppeket láttak.

K. Dánielt végül a XVII. kerületben fogták el, ahol a Bors szerint szótlanul, véres kézzel bolyongott, de kihallgatásán beismerő vallomást tett,

a bíróság pedig pénteken egy hónapra elrendelte a letartóztatását

– mondta az Indexnek Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Csécsi Soma, a BRFK szóvivője korábban azt nyilatkozta, hogy a sajtóban megjelent korábbi hírekkel ellentétben az áldozat és az elkövető között sem szeretői, sem egyéb kapcsolat nem volt, leszámítva azt, hogy egy lépcsőházban laktak, szomszédok voltak. Csécsi hozzátette, hogy a machetét, amivel a férfi áldozatára támadt, a rendőrök megtalálták és lefoglalták. Az is kiderült, hogy a férfit tavaly felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték szexuális visszaélésért, 

a gyilkosságot próbaideje alatt követte el.

Bár a nőt a támadás után a mentők még kórházba szállították, ott végül belehalt sérüléseibe. A bíróság úgy ítélte meg, hogy a közérdek illetve a bűncselekmény jellege, a gyanúsított személyi és családi körülményei, valamint a bűnismétlés veszélye is a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás kiszabását indokolja.

(Borítókép: Németh Sz. Péter / Index)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport