Leütötték Herényi Károly mozgássérült barátját egy szántódi parkolóban

2020.01.04. 15:29

Rövid, de szomorú hír! Tegnap 16.00 óra magasságában a szántódi Spar bejáratánál fizikai inzultus érte Simon Jóska barátunkat. Leütötték.

- osztotta meg a hírt szombat délelőtt Herényi Károly, az MDF korábbi országgyűlési képviselője Facebook oldalán, amit a Blikk vett észre

Az incidens úgy kezdődött Herényi beszámolója szerint, hogy a mozgássérültek számára kialakított parkolóhelyre beállt egy fekete Mercedes, amely sofőrje az autóban várakozott. Odament hozzá a politikus barátja, Simon József, hogy megkérdezze, van-e mozgássérült kártyája, és ha van, miért nem helyezi ki a szélvédőre.

"A válasz az volt, több is van, és ha akarja, kihelyezi"  - folytatja a történetet Herényi. A mozgássérült férfi ezután elkezdte mobiljával fotózni a szerinte jogtalanul parkoló autót, és ekkor sietett ki a boltból a sofőr párja, aki "megfenyegette Jóskát, ne fotózza az autójukat, mert ő ügyvéd" - írja az egykori politikus.

Erre az elkövető kiugrott az autóból, és „megöllek” üvöltéssel leütötte Jóskát, aztán az autóba pattanva sietve távoztak

Barátját a Siófoki Kórházba szállították, ahol alaposan kivizsgálták.

A Siófoki Rendőrkapitányság könnyű testi sértés elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást, válaszolta megkeresésünkre Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. Mivel a nyomozás jelenleg is tart, bővebb tájékoztatást nem tudott ennél adni.