Felcsútig mentek a DK-sok a taopapírokért, de azok állítólag már Budaörsön vannak

2020.01.13. 15:54 Módosítva: 2020.01.13. 16:49

Ráczné Földi Judit, a DK elnökségi tagja és Varju László, a DK országgyűlési képviselője, a Költségvetési Bizottság elnöke hétfőn együtt mentek el Felcsútra, a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány irodájába. A DK közleménye szerint azért utaztak el Felcsútra, hogy megtudják, mire költötte Mészáros Lőrinc akadémiája a taomilliárdokat.

Bár a bíróság évekkel ezelőtt megállapította, hogy az alapítványnak ki kell adnia a fociakadémia költéseiről szóló dokumentumokat, „a hatóságok és az Emmi a mai napig rejtegetik azokat” – állítja a DK.

Az akadémia a Felcsútig utazó DK-s politikusokat arról tájékoztatta, hogy az általuk keresett papírok már egy budaörsi végrehajtó irodához kerültek – olvasható a DK közleményében.

A DK hivatalos Facebook-oldalára kikerült az alábbi, Felcsúton készült videó is, amelyen a közlemény állításával szemben Ráczné arról beszél, hogy a  Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány gazdasági vezetője nekik a helyszínen megerősítette,

hogy a TAOdokumentumok újra a felcsúti székhelyen találhatóak.

Igaz, azt is hozzáteszi: arról is tájékoztatta az alapítvány gazdasági igazgatója a DK-s politikusokat, hogy az általuk keresett dokumentumok közül egyévnyi anyag egy új bírósági végrehajtónál van.

Azt mindkét politikus többször hangsúlyozta a videóban, több mint 20 milliárd forintnyi taotámogatás elköltéséről van szó, ennyi pénzről kellene a Mészáros akadémiájának elszámolnia.

A DK közleménye és a videó is azt ígéri, Varju László és Ráczné Földi Judit még a héten felveszik a kapcsolatot az irodával, hogy pontot tegyenek az ügy végére.