Kirúgták a ferihegyi biztonsági őrt, aki megütött egy taxist

2020.01.17. 19:21

Január másodikán történt egy incidens a Liszt Ferenc repülőtéren a taxiállomáson, amiről január 14-én került ki videó az internetre. A taxis fedélzeti kamerája rögzítette, ahogy egy biztonsági őr először belerúg egy taxisba, majd megüti a fejét. 

A Hvg.hu megtudta, hogy a Budapest Airport Zrt.-hez is eljutott a videó, és haladéktalanul vizsgálatot kezdeményeztek. A sajtóosztály szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2. Termináljának biztonsági őrzését egy szerződött alvállalkozó végzi.

Azt közölték, hogy a biztonsági őr az esetet megelőzően illegális üzletszerzésben akadályozta meg a taxisofőrt, amire a taxis provokatív és durva verbális, valamint fizikai agresszióval reagált, ezt követően történt a videón is látható incidens.

Az RTL Klub is készített riportot az esetről, ebben azt mondták, a taxis szabálytalanul akart fuvart szerezni, mindenféle ajánlatokkal zaklatta az utasokat, ami tilos, de a biztonsági őrök és erőszakos taxisok közt mindennaposak az összetűzések a reptéren. 

A repülőtér ezt úgy fogalmazta, a reptér rendje és a hatályos jogszabályok kimondják, hogy illegális üzleti tevékenység nem folytatható a repülőtér területén.

Mivel a Budapest Airport zéró toleranciát tanúsít az erőszakkal szemben, felvette a kapcsolatot az alvállalkozóval, így a biztonsági őr már nem dolgozik a repülőtér területén.

A repülőtér üzemeltetője azt is közölte, hogy a hatóságokkal együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy a Magyarországra érkező utasokat kéretlen és illegális kereskedelmi ajánlatokkal megkörnyékező személyeket távol tartsa a termináloktól.   • Hírek
  • Lakáshitel