Megégett egy pszichiátriai beteg a debreceni kórházban

2020.01.17. 20:53

Égési sérüléseket szenvedett egy páciens a Kenézy Gyula Egyetemi Kórház pszichiátriai osztályán január 13-án este - írja a Cívishír, akik szerint a beteg haja, hálóinge és ágyneműje lángra lobbant, a tüzet zuhannyal oltották el.

A Debreceni Egyetem sajtóirodája írásban annyit közölt velük, hogy folyamatban lévő rendőrségi eljárásról nem nyilatkozhatnak, így hivatalosan az okok és körülmények nem ismertek. 

A kórház házirendjében az olvasható, dohányozni a felnőtt pszichiátriai osztályon elhelyezett betegeknek csak a kijelölt, zárt helyen szabad. Elvileg elképzelhetetlen, hogy egy pszichiátriai kezelés alatt álló páciensnél tűzgyújtásra alkalmas eszköz legyen, úgy tudják, maguk az ápolók adnak tüzet a dohányos betegeknek.

A  katasztrófavédelmtől  megtudták, hogy január 14-én telefonon nem riasztották őket, tűzoltók nem vonultak a helyszínre. A szóvivő szerdán elárulta: zajlik a tűzvizsgálat. Ez hivatalból induló hatósági eljárás, aminek lefolytatására jogszabályban meghatározott esetekben a területileg illetékes katasztrófavédelmi igazgatóság jogosult.

A megyei rendőr-főkapitányság január 15-én azt közölte, közigazgatási eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit, tehát idegenkezűség jelét nem találták. A vizsgálat még tart.

A Cívishír úgy tudja, a nőt egy debreceni klinikán ápolják, sérülése komolyabb ellátást igényel.