Börtönbe vágyott, tapétavágót szorított egy nő nyakához

2020.01.18. 15:50

Mintegy három órán belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki csütörtök délután egy tapétavágó késsel esett neki egy fiatal nőnek a Pest megyei Tök település külterületén.

Police.hu híre szerint a 21 éves perbáli nő egy helyközi buszról szállt le Tök előtt, majd a község felé gyalogolt, amikor egy – szintén a buszról leszálló – ismeretlen megragadta, földre teperte, és egy sniccert szorított a nyakához.

A nő megpróbált ellenállni, miközben a támadó a „ne merj kiabálni” mondatot ismételgette. A dulakodás közben a nő a kézfején vágott sérülést szenvedett, majd a támadó felállt, és magára hagyva áldozatát elgyalogolt a település irányába.

A budaörsi rendőrök ugyan csupán hiányos személyleírást kaptak a férfiról, a sértett azonban néhány fontos, a munkájukat nagyban segítő részletet is megosztott a férfiról:

irhakabátot viselt, feltűnően erős dohánybűzt árasztott, a szatyrában pedig kiflik lapultak.

Ezek az információk, valamint a tény, hogy a tettes ugyanott szállt le a buszról, mint az áldozata, elegendő volt az azonosításához. A térfigyelő kamerák felvételein kiszúrták az irhakabátos, kiflikkel megrakott szatyrú férfit, akiben a közeli élelmiszerüzlet dolgozói az egyik törzsvásárlójukat ismerték fel.

Az azonosítása után a rendőrök az egyik munkásszállón már este hét óra előtt elfogták a cigarettaszagú, orosházi férfit, akinek a lakrészében megtalálták a nő által említett irhakabátot, valamint a támadáshoz használt tapétavágót is.

A támadó beismerte tettét, majd azt mondta: biztonságosabbnak érezné magát a börtönben, ahol szerinte jobb sora lenne, mint a munkásszállón. A férfi ellen felfegyverkezve elkövetett személyi szabadság megsértése miatt indítottak eljárást.