Szánkóbalesetben halt meg egy 25 éves magyar nő Ausztriában

2020.01.20. 14:08 Módosítva: 2020.01.20. 23:55

Meghalt egy 25 éves nő szombaton Ausztriában, írja a Kronen Zeitungra hivatkozva a Blikk. A nő, aki idénymunkásként dolgozott Ausztriában, szánkózás közben vesztette életét.

A DPA német hírügynökség szerint a fiatal magyar nő két barátjával péntek éjszaka szánkózott a Voralberg tartományban lévő Bürserbergben az Einhornbahn II pálya meredek és kemény havas lejtőjén. 

A Bürserbergben lévő Einhornbahn II pálya
A Bürserbergben lévő Einhornbahn II pálya
Fotó: Google Street View

Többször lecsúsztak, majd a barátai bementek az egyik hüttébe felmelegedni. Amikor egyikük kiment cigizni az épület elé, meglátta a magyar lány gazdátlan szánkóját a pályán. 

Elkezdték keresni a társukat. Húsz perc múlva élettelenül találták meg a sífelvonó oszlopa melletti árokban. A nő feltehetően nagy sebességgel haladt, kicsúszott a pályáról, és a felvonóhoz tartozó létrának ütközött. A rendőrségi jelentés szerint halálát súlyos fejsérülés okozta. 

A cikkhez tartozó kommentekben többen arról írnak, hogy a szánkózás ilyen pályán veszélyes extrém sportnak számít. Kötelező lenne sisakot viselni, szigorú alkoholtilalmat kellene bevezetni, és olyanoknak nem lenne szabad szánkózni, akik nem elég tapasztaltak. 

A Kronen Zeitung azt írja: ezzel az esettel folytatódik az idei szezon halálos szánkóbaleseteinek fekete krónikája. Múlt hét szerdán Tirolban halt meg egy húszéves, céges kiránduláson lévő fiatal, aki egy fának ütközött. Az azt megelőző héten szintén Tirolban történt halálos baleset: egy 61 éves helyi férfi egy 50 fokos, meredek, erdős lejtőn veszítette életét, karácsonykor pedig egy 16 éves fiú szenvedett halálos balesetet a szánkójával Bramberg am Wildkogelnél.  

Múlt héten egy családi házban kitört tűzben vesztette életét egy Ausztriában dolgozó magyar. Az 53 éves nő időseket ápolt Voitsbergben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport