Ungár Péter szerint az LMP nyitott arra, hogy egyesüljön a Párbeszéddel

2020.01.21. 09:52

Az ATV Egyenes beszéld c. műsorában arról beszélt Ungár Péter LMP-s parlamenti képviselő, hogy nyitottak arra, hogy pártja egyesüljön a Párbeszéddel. Ungár ezzel Karácsony Gergely korábbi mondataira reagált, aki komoly lehetőségként beszélt arról a Mozgó világ c. műsorban, hogy a két pártnak egyesülnie kéne.

Ungár szerint a két pártnak olyan közös ügyei vannak, mint a környezetvédelem, a természetvédelem és a gazdasági rendszer megváltoztatása. Arról is beszélt a műsorban, hogy az LMP hét évvel ezelőtt szakadása egy stratégiai vitának köszönhető, amit meghaladt az idő, illetve a választók is kifejezték róla a véleményüket nemrég.

Az LMP nyitott a tárgyalásokra és Karácsony felvetésének megvitatására

- mondta Ungár az ATV-ben.

A felvetés azért is érdekes, mert a Párbeszédet (akkor még Párbeszéd Magyarországért) még Karácsony Gergely alapította több társával együtt, akikkel 2013-ban kiváltak az LMP-ból, hogy egy baloldali zöld formációt hozzanak létre. Karácsony 2010-ben még az LMP kampányfőnöke volt az országgyűlési választáson. Karácsony később a Párbeszéd és az azóta megszűnt Együtt közös jelöltjeként lett 2014-ben Zugló polgármestere, 2018-ban pedig a Párbeszéd és az MSZP közös listájának miniszterelnök-jelöltje.