Javítóintézetbe kerül a szüleit megkéselő csemői lány

2020.01.23. 18:51 Módosítva: 2020.01.23. 19:55

Négy év javítóintézeti nevelésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön azt a fiatal lányt, aki megkéselte apját és nevelőanyját egy évvel ezelőtt a Pest megyei Csemőn – írja az MTI.

A fiatalkorú vádlott 2019. január 24-én reggel csemői otthonában egy meghiúsult szökési kísérlet után összeszólalkozott az egyik családtagjával, majd „Megöllek titeket!” felkiáltással kést fogott, és édesapját egyszer mellbe, az ő segítségére siető mostohaanyját pedig egyszer vesetájékon szúrta. 

A tovább támadó vádlottat megsérült apja és egy másik ember fegyverezte le. A kiérkező hatóságok a lányt előbb egy ceglédi, majd egy fővárosi pszichiátriára szállították, később javítóintézetbe került.

A fiatal lány és ikertestvére viselkedése miatt a szülők korábban már többször pszichiáterhez fordultak, ennek annyi eredménye lett, hogy nyugtatót írtak fel a gyerekeknek. A szülők többször hívtak mentőt, rendőrt, már 2018 őszén kérték a gyámhivatalt, hogy a gyerekeket helyezzék el a családtól máshová. A késelés előtti hetekben többször intézkedett a családnál a gyámhatóság és a rendőrség.

A Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön kihirdetett elsőfokú ítéletében a lányt több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérletében bűnösnek mondta ki, és 4 évre elrendelte javítóintézeti nevelését. A vádlott legkorábban a javítóintézeti nevelés felének letöltése után bocsátható el ideiglenesen az intézetből.

Az ítélet fellebbezések hiányában jogerős.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport