Varga Ivett lett a BKK vezérigazgatója

2020.01.23. 10:32 Módosítva: 2020.01.23. 11:11

A Budapest történetében először női vezetője lesz egy fővárosi közlekedési cégnek. Információink szerint a BKK vezérigazgatói posztjára kiírt pályázatot Varga Ivett BKK eddigi stratégiai és innovációs igazgatója nyerte meg. A Városháza megerősítette értesülésünket.

Mint megtudtuk, összesen tízen pályáztak a posztra, ebből öten erős pályázattal. A pályázók között volt Nemesdy Ervin, eddigi vezérigazgató, Kerékgyártó János, a GKM volt főosztályvezetője, a BKK közlekedésszervezési vezérigazgató-helyettese vagy Somodi László, a BKK korábbi vezérigazgató-helyettese is.  

Fürjes Balázs,  Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Twitterén kívánt jó munkát az új vezérnek:

Karácsony: komoly szakmai verseny volt

Az egyik legkomolyabb szakmai verseny a BKK vezérigazgatói pályázói között folyt, közölte lapunkkal Karácsony Gergely főpolgármester. Örülök, hogy egy olyan szakember nyerte el a megbízást, aki már ismeri a vállalat életét belülről. Biztos vagyok benne, hogy Varga Ivett kiváló partnere lesz a fővárosnak abban, hogy Budapest közlekedése egyre jobban megfeleljen a globális kihívásoknak, tette hozzá.

Varga Ivett tanulmányait az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (mai Corvinus) végezte, 2019-től a BKK stratégiai és innovációs igazgatója. Az élhető, zöld Budapest megteremtésében stratégiai fontosságú a fenntartható közösségi és közúti közlekedés megszervezése.

Az új vezérigazgató feladata a főváros közlekedésszervezési és fejlesztési programjainak megvalósítása, a tömegközlekedés szervezése, a kiemelt közlekedési projektek, valamint a közútkezelés és a közúti forgalomirányítással összefüggő tevékenységek megújítása, áll a Városháza nemrég kiadott közleményében.