A keresztények a világ legüldözöttebb vallási csoportja, mondták a Niedermüller elleni tüntetésen

IMG 6847
2020.01.30. 16:59 Módosítva: 2020.01.31. 00:35

A kormánypártok és kormányhoz hű közéleti szereplők vezetésével utcai demonstrációt tartottak a VII. kerületi önkormányzat épülete előtt csütörtökön késő délután, hogy tiltakozzanak a polgármester, Niedermüller Péter egyik múlt heti nyilatkozata miatt, és felszólítsák, távozzon a közéletből.

Az ellenzéki polgármester és a Demokratikus Koalíció is felkészült a tüntetésre, délután egy hatalmas molinót aggattak ki, amin egy Karinthy idézet olvasható. Ezt cikkünkben lentebb láthatja. A polgármester napközben egy döglött patkányt kapott a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom nevű szélsőjobboldali szervezettől.

Ilyen előzmények után kezdtek gyülekezni a tüntetők csütörtökön, akikkel tudósítónk szerint teljesen megtelt a polgármesteri hivatal előtti tér. Azt írta, túlnyomórészt idősebbek jelentek meg. Tudósítónk két táblára hívta fel a figyelmet: 

„No to racism” és „nem akarunk rasszista polgármestert” feliratokkal.

Néhányan azt kiabálták, hogy Gyurcsány, takarodj!

Ellentüntetők is megjelentek, az út túloldalán álltak. Az ötórási kezdés idején a tömeg már az úttestre szorult. A közvetítés elején Hont András, a Hvg.hu tudósítója keveredett kiabálásig fajuló vitába a tüntetőkkel. Cikkünk megjelenése után telefonált Hont András, hogy a Hvg.hu tudósítójaként volt jelen, és hogy kilökdösték a tömegből, szerinte a 444.hu operatőrét is zaklatták.

A tüntetés előtt a Kossuth-nótát énekelték el a tiltakozók, eközben a színpadon hegedűszó kísérte őket. Tudósítónk szerint a tüntetés ideje alatt leállt a 4-6-os villamos forgalma a körútra szoruló tüntetők miatt.

Huth Gergely, a Pestisracok.hu főszerkesztője volt a tüntetés műsorvezetője, aki minden keresztény, heteroszexuális embert köszöntött, „a visszataszító képződményeket”, és a fehéreket, és azokat is, akik nem fehérek, nem keresztények és nem heteroszexuálisok, de tiszteletben tartják a jogaikat. Ezután Reviczky Gábor a II. világháborúban a nácik által meggyilkolt Radnóti Miklós Nem tudhatom költeményét olvasta fel. A vers közben hangos fújolás volt hallható, Huth szerint az ellentüntetők fújoltak Radnóti verse közben.

Bezzeg ők tavaly az anarchista vonulást türelmesen végignézték, mondta Huth, majd felkonferálta Illés Boglárkát, a Fidelitas elnökét. A Fidesz ifjúsági szervezetének vezetője azt mondta, azért vannak itt, hogy a gyűlöletkeltőt ne kelljen többé elviselniük a polgármesteri székben. 

Azt mondta, személyében sértve érzi magát, és „ha következmények nélkül hagyjuk ezt a beszédet, akkor a balliberálisoknak köszönhetően a közbeszéd megint mélypontra kerül”. Azt mondta, Niedermüller nyíltan gyűlöletkeltő, és az emberek négy védett tulajdonságába gázolt bele. Aztán azt mondta, 2006-ban belelőttek az emberekbe, és hogy azt mondták, el lehet innen menni. „Karigerit” is említette, meg Gyurcsányt.

Egy ember érzékenysége miatt is sajtóhadjáratot indítanak, de most hallgatnak a jogvédők, mondta. Ők elítélt bűnözők és migránsok jogait védik, csak a magyar fiatalokra nem figyelnek, tette hozzá Illés Boglárka.

Meddig tűrjük, hogy bőrszín, nem és vallás mentén gyűlölködjön egy politikus? Felszólította Niedermüllert, hogy vonuljon vissza a közéletből.

Niedermüller kereszténygyűlölő, vele együtt Dobrev Klára és Gyurcsány is, mondta Huth, szerinte rasszista is, majd felszólította a tömeget, hogy kántálják: rasszisták, rasszisták.

Ezután Azbej Tristan, az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárság helyettes vezetője következett, aki azt mondta, hogy nem engedhetik, hogy valakiket csak a keresztény hite szerint támadjanak. Szerinte a kereszténység a legüldözöttebb vallás és a legüldözöttebb vallási csoport a világon, de erről nem hajlandó tudomást venni a világ. Keleten felrobbantják, nyugaton lebontják a templomokat, mondta, Magyarországon új templomokat építenek.

Keleten megölik a keresztényeket, nyugaton Niedermüller társai alázzák őket, mondta. A magyar kormány kiáll a kereszténység és a keresztény emberek érdekében a világon. Azt mondta, neki azt tanították, hogy ha elrabolják őket, és tárgyiasítani próbálják őket, utána már nincs helye a tárgyalásnak, küzdeni kell. A magyar közéletben is ez az utolsó utáni pillanat, ki kell állni a keresztényellenes izgatás ellen. Oda kell állnunk a gyűlöletmenedzserek elé, mondta.

Az ő nagyszüleinek a generációja nem tudott mit tenni a keresztényellenes politika ellen a '40-es években, akkor vér következett és diktatúra. Most megint itt vannak a kommunisták, de most nem hagyják, hogy a történelem megismételje önmagát, mondta.

Bayer Zsolt volt a vezérszónok, aki azt mondta, a világ kezd végképp kimozdulni önmagából. Camus idézettel kezdte: „Azon a napon, amikor a bűn az ártatlanság képében tetszeleg, érdekes áttétel folytán az ártatlanságot szólítják fel önigazolásra”. Ez a nap Bayer szerint elérkezett. „Ezt éljük nap mint nap. A bűn naponta szólítja fel az ártatlanságot és az erényt önigazolásra. Nem Niedermüller a legrosszabb”.

Majd miközben Orbán, takarodj! szólt az ellentüntetőktől, Bayer nekik odaüzent, hogy ők a felebarátai, nagyon nem kell őket szeretni, ennyi eszük van, mondta.

Bayer szerint az erőszakmentegető bírákat, az iskolában bántalmazókat, a tanárverőket, akik milliós kártérítést akarnak, a határkerítés lebontóit, a nyitott társadalomról hallucinálókat, a hagyományos család gyűlölőit, a társadalmat összetartó szövet szétszaggatóit, a férfiasság és nőiesség tagadóit és üldözőit, a torz lelkűség imádóit, minden hierarchia tagadóit ma piedesztálra emelik, mondta. Hozzátette, „az ő szemükben mi vagyunk a rettenetes képződmények”. Szerinte ez nagyon jó, mert ennek így kell lennie, nekik az a dolguk, hogy az ő rettenetes képződményeik legyenek. Hogy ne érezzék, győzedelmeskedtek. Az ellenállás a dolguk, mondta. 

Huth szerint sok szép táblát hoztak a tüntetők, az egyiket fel is olvasta: A jövő nem épülhet a gyűlöletre. És éppen miközben felolvasta, néhány tüntető felszólította a táblát tartó férfit, hogy pakolja el, „már mindenki elolvasta”, erre ő kettéhajtotta, és elpakolta.

Hollik István következett, aki szerint félelmetes, amit Niedermüller mondott. „Bőrszínünk és vallási hovatartozás alapján tett különbséget, és utána bocsánatot sem kért”. A magyar keresztények emlékeznek a kommunista országból érkező pápa szavaira, János Pál pápa azt mondta, ne féljetek, mondta. Bárki is fenyegeti a magyar keresztényeket, ki kell mondani, hogy nem félünk.

Szerinte a félelem egy kormányváltásnyira van tőlünk. Most már tudják, mi forog kockán. Niedermüllerék Szent István ezeréves örökségét akarják eltörölni, mondta a fideszes politikus.

Bajkai István jött ezután, ő Erzsébetváros fideszes országgyűlési képviselője. Katolikus hívőként áll a színpadon, mondta, és nem tud szabadulni a megbélyegzéstől, amit Niedermüller mondott. Szerinte amit mondott, intoleráns és lealacsonyító, sárba tiprása az emberi jognak, amit a keresztények vallanak. A hittel és hit nélkül élők, fehérek, és más bőrszínűek, békében, egymás mellett, egymás emberi méltóságát nem sértve élhetnek Magyarországon. Itt a szerelmespárok kéz a kézben sétálhatnak, más vallásúak ülhetnek étteremben, nyugodtan imádkozhatnak, nem úgy, mint máshol.

Itt természetes, hogy mindenki békében élhet. Ez a Fidesz politikája, ezt a toleranciát írja elő mindenki számára, mondta Bajkai.

Niedermüller súlyosan megszegte esküjét, szerinte a DK nem demokratikus és nem koalíció, hanem kalandorpárt. A hatalomért mindenre képes emberek gyülekezete, akik ellenségnek tekintik a fehér, keresztény, heteroszexuális embereket, majd anarchistának nevezte őket.

Végtelen hatalmi tébolyában saját magát leplezte le ez a kalandorpárt, beismerte magáról, nemcsak a hazugság, a hatalomért mindenre képes emberek szervezete, hanem a gyűlölet, a kirekesztés, a fehér, keresztény, heteroszexuális embert ellenségnek tekintő anarchista szövetség is a DK, mondta Bajkai Niedermüllerről.

a gyűlöletpolitika élharcosának, Gyurcsány Ferencnek a törekvésében hű fegyverhordozója, aki parancsadó főnökével együtt vette be a politikai ámokfutás hazugság hajtűkanyarjait, és együtt kísérletezték ki sötét vegykonyhájukban a gyűlöletmagok csíráztatásának fortélyait.

A népes idős közönségnek felelevenítette, hogy mit mondott Őszödön Gyurcsány, arra hivatkozva, hogy a fiatalok biztosan nem emlékeznek rá. Majd sorolta, miket mondott Gyurcsány autonómiáról, autópályáról, a parlamentről, az „öregecskedő feleségekről”. Ennek a világnak a része Niedermüller mondata, tette hozzá.

„Itt állunk megalázott emberekként, és imádkozunk, bárcsak ne történt volna ez meg, hogy ránk támadjon egy politikus bőrszínünk és nemi identitásunk miatt. Ha mi nem védjük meg magunkat, más nem fog megvédeni minket”, mondta. Szerinte Niedermüller jobban szeretné a migránsokat.

Az előzmények

A VII. kerület polgármestere múlt hét pénteken az ATV vendége volt, és többek között arról beszélt, „hogyha megnézzük azt, hogy mi marad, ha lehántod ezeket a gyűlöletvalamiket, ugye fölsoroltuk:

a nem magyarok, a mások, a migránsok, a romák, a nem tudom én, mik, akkor ott marad egy rémisztő képződmény középen: ezek a fehér, keresztény, heteroszexuális férfiak – meg azért nők is vannak közöttük. Ez a családelképzelés. Ez azért borzalmas, mert ha megnézzük, hogy a világon mindenütt az úgynevezett fehér nacionalisták miből állnak össze: ebből – mondom csöndesen nektek”.

Ebből a nyilatkozatból épült fel tiltakozóhullám, miután először a Magyar Hang publicistája szóvá tette, majd onnan vette át a Pestisracok.hu, aztán sorban jelentek meg különféle kormányközeli orgánumokban a Niedermüllert és kijelentését elítélő nyilatkozatok.

Ehhez csatlakozott a Mi Hazánk politikusa, Dúró Dóra, Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő, aztán kedden a Fidesz erzsébetvárosi, a Fidelitasszal és a KDNP-vel együtt tüntetést jelentett be a gyűlölködőnek minősített kijelentések ellen. A tüntetés vezérszónoka Bayer Zsolt volt. 

A polgármester szerint a vezérszónok személye amúgy mindent el is mond a tüntetésről. Azzal magyarázta kijelentéseit, hogy mint akkor is hangsúlyozta, a kormány kirekesztő családpolitikájára utalt, ami ezt a társadalmi csoportot ismeri el kizárólagosan családnak.

A Demokratikus Koalíció, Gyurcsány Ferenc is védelmébe vette Niedermüllert, azt írta, 

vannak más emberek. Nem fehérek. Nem keresztények. Nem heteroszexuálisok. Emberek. (...) Olyan világot szeretnénk, ahol akkor is vigyázunk rád, ha nem vagy fehér, keresztény és heteroszexuális. Mert ember vagy. És ez a legfontosabb.

A Niedermüller rasszistának minősített kijelentése elleni tiltakozás egyébként egy héttel azután kezdődött, hogy a polgármester a budapesti gettó felszabadításának 75. évfordulóján egy megemlékezésen szólalt fel, és azt mondta a Demokrata szerint, hogy „magyar történelem legfeketébb bűne, hogy nem tudtuk megvédeni zsidó polgártársainkat, vagy nem is akartuk megvédeni őket, hiszen már a '20-as évektől megjelent egy sor zsidótörvény, amelyekre a magyar társadalom jelentős része a füle botját sem mozgatta. Ezzel a felelősséggel a mai napig szembe kell néznünk.”

Borzalmas bűn az a gyűlölet, ami elindította a holokauszt eseményeit, ezért ma is az egyik legfontosabb feladat felszólalni a gyűlöletbeszéd, a kirekesztés ellen – tette hozzá Niedermüller Péter. Ezután a polgármester a gyöngyöspatai romákkal kapcsolatban nyilatkozott, „aki egy szegény családba vagy elmaradott vidékre születik, annak lényegében nincs esélye a kiemelkedésre. Szerinte a gyöngyöspatai ügy is ezt mutatja, mert a településen a roma származású gyermekek rosszabb oktatást kaptak, mint nem roma társaik” – írta a Híradó.hu.

A Fidesz erre a múlt heti kijelentésre akkor azt írta közleményében: „Elképesztő, hogy azok a Gyurcsányék beszélnek, akik kormányzásuk idején szegregálták a roma gyerekeket, többek között Gyöngyöspatán is, és elszegényítették a családokat. Százezreket hagytak segélyen, munka nélkül tengődni, és még sorozatos megszorításokkal is elszegényítették őket”.

(Borítókép: Szilli Tamás / Index)