Fertőtlenítették a budapesti kínai-magyar két tannyelvű iskolát

D MAR20161110020
2020.01.31. 14:23

Fertőtlenítették a budapesti kínai-magyar két tannyelvű iskolát, tudta meg a Hvg. A lap úgy tudja, hogy otthon kell maradniuk azoknak a tanulóknak, akikhez Kínából januárban vendégek érkeztek.

A XV. kerületi Magyar–Kínai Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában a tanítás órarend szerint elindult, és minden órát megtartottak

– mondta a lapnak Erdélyi Zsuzsanna intézményvezető, aki arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány kapcsán kialakult helyzet miatt felvették a kapcsolatot a Nemzeti Népegészségügyi Központtal. Az ő útmutatásukat figyelembe véve egy intézkedési és prevenciós tervet állítottak össze, melyet az iskola fenntartójával egyeztettek.

Az elmúlt napokban megelőző intézkedések is voltak,

az iskolát fertőtlenítették, és a WHO ajánlásai alapján az intézményben kiemelt figyelmet fordítanak a gyakori kézmosásra, melyhez fertőtlenítő hatású szappant használnak.

A kínai tanulók szülei elektronikus naplón keresztül értesítést kaptak, hogy azok a családok, akikhez januárban rokonok, ismerősök érkeztek Kínából, a lappangási idő alatt ne küldjék gyermekeiket iskolába.