Újra vádat emeltek a tatabányai hajléktalanok megölése miatt elítélt fiatal ellen

2020.02.03. 11:34

Hamis vád miatt nyújtott be vádiratot a Tatabányai Járási Ügyészség azzal a fiatallal szemben, akit jogerősen tizenöt év börtönre ítéltek, mert brutális kegyetlenséggel megölt két hajléktalant Tatabányán, írja az MTI

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség közleményében azt írta, a vádirat szerint a fiatalkorú az emberölési ügyben tartott törvényszéki tárgyalásokon valótlanul azt állította, hogy egy "Maci" becenevű, az eljárás során beazonosított és tanúként meghallgatott személy fenyegetésére, illetve vele együtt követte el a bűncselekményeket.

Ezzel szemben az elsőfokú és a másodfokú bíróság ítéletében azt állapította meg, hogy a vádlott egyedül követte el a gyilkosságokat.

Az emberölés és kifosztás bűntette miatt kiszabott 15 év börtönbüntetés jogerőre emelkedése után a fiatalkorúval szemben az ügyészség hivatalból indított eljárást hamis vád miatt. Az ügyben a Tatabányai Járásbíróság dönt.

Az akkor 15 éves fiú 2017. április 30-án hazafelé tartva egy tatabányai buszmegálló várórészében agyonvert egy hajléktalan férfit, majd elvette a táskáját és a mobiltelefonját. Később észrevette, hogy egy presszó kerthelyiségben lévő padon alszik egy másik hajléktalan férfi. Felébresztette, közölte vele, hogy magánterületen tartózkodik és felszólította, hogy menjen el.

A sértett szitkozódott, erre a fiatalkorú rátámadt, ököllel ütötte és rugdosta, majd a magatehetetlen sértettről lehúzta a cipőjét és a lépcsőházukban felvette. Otthon evett, tévét nézett, és lefeküdt aludni. Mindkét hajléktalan férfi a helyszínen meghalt. Az üggyel az első fokú ítélet meghozatalakor bővebben is foglalkoztunk, ezt a cikkünket itt olvashatják el:

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport