Egymillió forint nyomravezetői díjat kap, aki segít előkeríteni ezt a fegyveres rablót

2020.02.20. 18:12 Módosítva: 2020.02.20. 21:39

Emberölés bűntett kísérlet és rablás miatt keresi a rendőrség Plank Zoltánt, aki a gyanú szerint társaival kirabolt két kínai állampolgárt, majd rálőtt a sértettek segítségére siető autóra – írja a police.hu.

Az 53 éves, székesfehérvári Plank Zoltán ügyében emberölési kísérlet, fegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés és rablás miatt nyomoznak, mivel a gyanú szerint 2014. szeptember 29-én reggel fél 7 körül társaival megjelent egy XVII. kerületi utcában, ahol fegyverrel megtámadtak és bántalmaztak két kínai férfit.

chn
Fotó: Police.hu

Megkötözték a két férfi kezét, majd a náluk lévő pénzeszsákokat elvették, és azokkal elmenekültek a helyszínről. A sértettek egyik ismerőse, aki látta az esetet, a rablók után indult autójával, de Plank Zoltán menekülés közben többször is rálőtt a kocsira.

Budapest rendőr-főkapitánya bruttó 1.000.000 forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Az összeget annak fizetik ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi.

A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

A díjkitűzés visszavonásának jogát a Budapesti Rendőr-főkapitányság fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Nyomozó Főosztály Rablási Osztálya kéri, hogy aki az elkövetővel kapcsolatban, jelenlegi tartózkodási helyével vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámán, a 107-es, vagy a 112-es központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.  • Hírek
  • Lakáshitel