A mostaninál több büntetést szedne be a szabálytalan fővárosi autósoktól az új rendészeti igazgató

2020.02.21. 15:07

„A Főpolgármesteri Hivatal egyetért a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság törekvéseivel, és támogatja abban, hogy érvényt szerezzen a jogszabályoknak Budapesten is, és minden törvényes eszközzel éljen a közterületi rend megteremtéséért”, írja közleményében a Főpolgármesteri Hivatal. Ezek a törekvések a szabálytalan budapesti autósok elleni keményebb fellépését szolgálják, derült ki a Hír Tv-n közölt hangfelvételből, amelyet valaki az új rendészeti igazgató állománygyűlésén rögzített.

A felvételről nem sok tudható, csak hogy Handl Tamás, az új rendészeti igazgató hallható rajta. A Hír Tv nem közölte, hogy mikor volt az említett állománygyűlés, és a teljes beszéd sem hallható, csupán néhány megvágott részlet, de a Főpolgármesteri Hivatal közleménye egyáltalán nem kérdőjelezte meg az elhangzottakat, így biztosra mondható, hogy Handl sokkal több büntetést, szankciót követel a közterülefenntartóktól, ehhez fel is sorolja az eszközöket: bírság, kerékbilincs, elszállító autó.

Handl a szankciókból befolyó bevételekkel motiválja a köztereseket, derült ki abból, hogy azt mondta:

Ha felülmegyünk a kereten, amit kijelöltünk vonalnak, és megcsináljuk a dupláját, ha megcsináljuk a háromszorosát, akkor a következő évben teljesítünk egy szintet, nem akarunk még annál is feljebb menni, hanem felemeljük a szintet mondjuk a duplájára, simán meg tudjuk csinálni. Tudunk venni számítógépet, tudunk venni autót, tudunk venni egy csomó mindent, ami megkönnyíti a munkátokat. Élhetővé teszi azt a szolgálatot, amit végrehajtotok.

A Hír Tv szerint Budapest költségvetésében már a megemelt bevétellel, éves szinten 15 millió forint többlettel számoltak. 

A Főpolgármesteri Hivatal közleményében azt írja, „a büntetések kiszabásánál minden esetben elsődleges szempont Budapest közlekedésének felügyelete, a forgalom zavartalan működése. Nem megengedhető, hogy a szabályokat semmibe vevő autósok akadályozzák, vagy akár megbénítsák a forgalmat, zöldterületeket tegyenek tönkre - például a Városligetben - szabálytalan parkolással, vagy a fővárosi parkok mellett akadályozzák a gyalogos közlekedést”.

Ideje elkezdeni a hatékonyabb működést, a komolyabb jelenlétet a főváros közterületein.

A bevétellel kapcsolatban a hivatal közölte, a kerékbilincselésből és gépjármű-elszállításból származó bevételek ott maradnak a rendészetnél, a közigazgatási bírságok teljes összege az illetékes önkormányzathoz kerül, a helyszíni bírságok pedig közvetlenül a Magyar Államkincstár számlájára érkeznek, írja a Főpolgármesteri Hivatal. 

Szerintük a hangfelvétel készítése egyébként törvénytelen volt, emiatt belső vizsgálat indul a cégnél.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla