Február bolondja: változékony, szeles, enyhe idő

2020.02.22. 17:00
Több időjárási front is eléri vasárnap estig a Kárpát-medencét, változékony időre kell számítani. A szél és felhős idő ellenére 9-16 fok is lehet a csúcshőmérséklet – prognosztizálja az OMSZ.

Éjszaka mindenütt befelhősödik az ég, és vasárnap az erősen felhős ég mellett csak rövidebb napos időszakok fordulhatnak elő. Az éjszaka második felétől elsősorban az északi tájakon helyenként, vasárnap délutántól az északi, északkeleti megyékben már elszórtan valószínű kisebb eső, záporeső. A délnyugati szél többfelé megélénkül, néhol megerősödik, majd hajnaltól az északi területeken nyugatira, északnyugatira fordul, több helyen megerősödik, estétől pedig már nagyobb területen viharossá fokozódik.

A hőmérséklet hajnalban -2 és +7 fok között alakul, a szelesebb északnyugati tájakon lesz enyhébb az idő. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 9 és 16 fok között valószínű.

A kontinens délnyugati részén anticiklon okoz napos, száraz időt, Európa északi részén viszont gyorsan átvonuló frontok teszik változékonnyá az időjárást. A Norvég-tenger térségében markáns ciklon örvénylik, amelynek hullámzó frontrendszere a Skandináv-félszigetet, illetve Nagy-Britanniát is keresztülszeli. A felhős idő mellett eső, záporeső, helyenként havazás is előfordul. Kissé keletebbre, a Kelet-európai-síkság környékén szintén egy front húzódik, amely többfelé okoz szeles, csapadékos időjárást – írja az MTI az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján.

A következő napokban is változékony, időnként szeles, de a sokévi átlagnál enyhébb időre készülhetünk.  • Hírek
  • Csok