Gyula
8 °C
21 °C

Holnaptól a Szöulból érkező utasokat is ellenőrzik a Liszt Ferenc repülőtéren

2020.02.25. 21:22 Módosítva: 2020.02.25. 23:24

„Hatósági döntés értelmében a Budapest Airport a közvetlen járattal kínai és északolasz városokból érkezők mellett megkezdi a Szöulból érkező utasok testhőmérsékletének mérését is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren” – írja a cég kedd este kiadott közleményében. 

A dél-koreai fővárosból a LOT lengyel légitársaság üzemeltet közvetlen járatot heti 3 alkalommal, amelyek hétfőn, szerdán és szombaton érkeznek Budapestre. Az első érintett járat szerdán 12:20-kor landol Budapesten.

Január 31. óta már a közvetlenül Kínából, február 23. óta pedig az Olaszországból érkező utasokon végeznek egyészségügyi vizsgálatot a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Az intézkedések elrendelése óta 1435 Kínából és 1241 Olaszországból érkező utas hőmérsékletét mérték meg.

Közleményükben arról is írnak, hogy a Budapest Airport százmillió forintos nagyságrendű felszereléssel és eszközzel rendelkezik a szükséges védőfelszerelésekből (védőruhák, kesztyűk, maszkok, cipővédők stb.) és a fertőtlenítéshez szükséges anyagokból, továbbá biztosítani tudja a megfelelő elkülönítő helyiségeket is. A repülőtér-üzemeltető emellett tájékoztató táblákat és szórólapokat helyezett ki a terminálokon.