2024. június 24. 21:00
Albánia
Spanyolország
Düsseldorf Arena III. forduló
2024. június 24. 21:00
Horvátország
Olaszország

Körlevélben kéri az ELTE, hogy két hétig ne menjen be, aki a fertőzés gócpontjainál járt

2020.02.26. 11:13

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem körlevélben szólítja fel azokat a munkatársakat, hallgatókat és vendégeket, akik Észak-Olaszországból (a Rómától északra fekvő olasz területekről), valamint más fertőzési gócpontnak számító területről érkeznek, hogy önként maradjanak távol az egyetemi közösségtől két hétig.

Az érintettektől azt kérik, hogy emailben jelentkezzenek, a távollétük igazolt hiányzásnak minősül. 

A levélben arra kérnek mindenkit, hogy amennyiben láz, köhögés vagy nehéz légzés panaszokat észlelnek, azonnal vegyék fel telefonon a kapcsolatot a háziorvossal, ha pedig sürgős ellátásra szorulnak, és mentőt kell hívni, mindenképpen mondják el, hogy a panasz kialakulása előtt a fertőzött területeken jártak, vagy kapcsolatba kerültek onnan érkezett személlyel. 

Egy szerkesztőségünkhöz eljuttatott levél szerint a Belső-Pesti Tankerületi Központ az intézményvezetők részére egy olyan levelet küldött ki, mely szerint a Klebelsberg Központ egyeztetett az Emmi Egészségügyért Felelős Államtitkárságával és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal. A levélben arra kérik az intézményvezetőket, hogy 

ha  tanulócsoport Észak-Olaszországban tartózkodik, és az út során érintettek hatóságilag lezárt területeket, akkor haladéktalanul keressék meg a Tankerületi Központot és értesítsék a területileg illetékes hivatal népegészségügyi osztályát is. 

Akkor is értesíteni kell a tankerületi központot, ha a csoport már hazaérkezett, és arra kérik a szülőket, hogy ebben az esetben 14 napig ne vigyék iskolába a gyereket, ha belázasodna, akkor telefonon vegyék fel a kapcsolatot a háziorvossal.