Ferenc
11 °C
30 °C

180 gyerek lett rosszul, vélhetően calicivírus miatt egy nyíregyházi iskolában

2020.02.27. 18:54 Módosítva: 2020.02.27. 21:02

Péntekre és hétfőre rendkívüli tanítási szünetet rendeltek el a nyíregyházi Kodály Zoltán Általános Iskolában, mert mintegy 180 gyereknél calicivírus-fertőzésre utaló, hányással és hasmenéssel járó tünetek jelentkeztek, írja az MTI a Szabolcsihir.hu információi alapján.

A weboldal Baloghné Németh Szilviát, az intézmény igazgatóját idézve azt írta, az iskolában a hét elejétől minden nap egyre több gyerek maradt otthon, ők hányásra és hasmenésre panaszkodtak.

A calicivírusra utaló tünetek mintegy 180 gyereknél jelentkeztek.

Az iskola felvette a kapcsolatot a népegészségügyi szolgálattal, és minden óvintézkedést megtettek a fertőzés megállítása érdekében, az épület bejáratánál kézfertőtlenítőt is elhelyeztek.

Baloghné Németh Szilvia elmondta, a népegészségügyi szolgálat egyenként felvette a kapcsolatot az érintett családokkal, a rendkívüli szünet elrendeléséről pedig saját intézményvezetői hatáskörében döntött.

A fertőzés elkerülése érdekében sok szülő már csütörtökön sem engedte iskolába a gyerekét, de ezen a napon a középiskolai felvételik miatt is hiányzott sok tanuló.

A calicivírus-fertőzés rövid lefolyású, ezért az intézményvezető abban bízik, hogy a hétvégén minden gyerek meggyógyul, a fertőzés nem terjed tovább, így kedden folytatódhat a tanítás.

Kórházba egyetlen gyerek sem került a Kodály Zoltán Általános Iskolából.