A környezetvédelemről, a magányosokról és a kötélmászásról is kérdezték Szentkirályi Alexandrát

2020.02.28. 17:55 Módosítva: 2020.02.28. 18:02

Kirakták a Facebookra a Kormányinfó Plusz első videóját, amiben Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a legtipikusabbnak tartott lakossági kérdésekre válaszolt 19 percben. 

Egyből egy környezetvédelmi kérdéssel kezdett a kormányszóvivő, a méhekért aggódó Károlynak azt üzente, ne aggódjon, mert a kormány az elkövetkező 10 évben 21-ről 27%-ra fogja növelni a magyarországi erdők területét. "Méhek nélkül pedig nincsen élet, ezért a méhészek újabb támogatásáról döntött a kormány" - tette hozzá. 

A következő témát Krisztián vetette fel, aki a szinglikért aggódott, mert szerinte a magányosokkal a kormány nem foglalkozik. A kormányszóvivő szerint erre a kormánynak nincs közvetlen ráhatása. De Krisztiánnak azt üzeni, hogy ha megtalálja a nagy Ő-t, akkor mellé tudnak állni otthonteremtésben, lakásvásárlásban vagy családalapításban. 

A következő kérdés a gyöngyöspatai üggyel kapcsolatban érkezett. Nekik a kormány határozott álláspontját tudta tolmácsolni a szóvivő: hogy nem pénzzel, hanem oktatással akarják őket segíteni.  

Gyula azokért aggódott, akik önhibájukon kívül nem tudnak gyermeket vállalni. Szentkirályi jogos Gyula felvetése, ezért szeretnék segíteni azt, hogy minden vágyott gyermek meg tudjon születni, ezért február 1-től ingyenessé tették a meddőségi kezeléseket. 

Marcella, egy 12 éves kislány a kötélmászásról kérdezte a kormányszóvivőt, aki együtt tudott érezni a kérdezővel, aki azt akarta tudni, megoldható-e, hogy tesiórán ne kelljen kötelet mászni. A válaszból kiderült, hogy Szentkirályi Alexandra mumusa a szekrényugrás volt, megoldásként pedig kitartást kíván Marcellának.  

Dömötör például azt kérdezte, mit jelent a gyakorlatban az, hogy a Nemzeti Összetartozás Éve. Ebből azt tudhattuk meg, hogy a kormányszóvivő édesapja is erdélyi, ezért különösen fontos számára ez az év, és hogy a kormány a nemzet elválaszthatatlan részének tekinti a külhoni magyarságot. 

A kormányszóvivőt a béremelésekről, a fiatalokról, a nemzeti konzultáció témáiról, a klímavédelmi akciótervről, a feltételes szabadlábra helyezés szigorításáról, a kedvezményes nyugdíjról is kérdezték.

A nemzeti alaptantervvel kapcsolatban a kormányszóvivő azt mondta: ahogy például az Egyesült Államokban természetes a hazafias nevelés, úgy itt is az a nemzeti kormány számára, ezért a Nat vállaltan hazafias, gyermekközpontú és a 21. századnak megfelelő, korszerű tartalmat kapott, emellett csökken a diákok óraszáma is.

A Kormányinfó Plusz folytatódik, továbbra is várják a kérdéseket.