Megpróbálta felakasztani magát egy negyedikes diák Kozármislenyben

2020.03.05. 22:01

Kisétált a tornaóráról, és megpróbálta felakasztani magát egy negyedikes a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskolában - írta meg a Szabad Pécs.

A ájult kisfiút, aki előre jelezte, hogy meg akarja ölni magát, az osztálytársai mentették meg, miután megtalálták az öltözőben. Ezután riasztották a mentőket, aki a helyszínen ellátták a fiút, és gondoskodtak a megfelelő egészségügyi intézménybe való szállításáról. A Szabad Pécs információi szerint a kisfiú nem kozármislenyi, hanem egy környékbeli településen lakik. 

Az történéseket a város polgármestere, Bíró Károly erősítette meg, de ő is csak egy nap késéssel értesült az esetről Varga Éva igazgatónőtől. Az igazgatónő arról is tájékoztatta a polgármestert, hogy a helyzethez képest igyekeztek mindent elkövetni a rendezésért, a diákokkal már ma mentálhigiénés és pszichológus szakemberek beszélgettek. 

A Szabad Pécs szerint kérdések merültek fel azzal kapcsolatban, hogy hogy kezelte az iskola a helyzetet: egyrészt, hogy mikor hívtak ki mentőt a diákhoz, másrészt, hogy az igazgatónő állítólag arra kérte a diákokat, hogy amíg nem érkezik meg mentálhigiénés szakember, ne beszéljenek senkinek az esetről.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.