Klotild
8 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Lemondta a kormány a március 15-re tervezett központi ünnepséget

IMG 0712
2020.03.07. 16:14 Módosítva: 2020.03.07. 17:11

Elfogadja a kormány az operatív törzs ajánlását, és lemondja a március 15-ére tervezett központi ünnepséget. Az önkormányzati ünnepségeknek, helyi rendezvényeknek országos kihatásuk nincs, ezért azokról a helyi rendezők döntenek – derült ki a Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményéből.

Bár Magyarországon csak egyedi fertőzések vannak és gócpontok nincsenek, a múzeumkerti ünnepség hazánk legnagyobb rendezvénye, ahová Magyarország minden pontjáról érkeznek emberek. Ezért biztonsági okokból, az operatív törzs ajánlását elfogadva a kormány úgy döntött, hogy az idei évben a március 15-ei múzeumkerti nagyünnepséget lemondja.

– írták a közleményben.

Az operatív törzs szombati sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy javasolta a kormánynak a március 15-ére tervezett rendezvények felfüggesztését, ebben a kérdésben azonban még szükség volt a kormány döntésére is.

A koronavírus magyarországi terjedése miatt az ellenzéki pártok is lemondták az ünnepi megemlékezésüket. A DK, a Momentum, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd, az LMP és a Liberálisok a héten jelentették be, hogy „Hol a szabadság, ott van a haza!” címmel közös március 15-i megemlékezést tartanak, azonban közleményükben azt írják: az érdeklődők egészségének védelme érdekében közösen úgy döntöttek, nem tartják meg a rendezvényt.