Házi karanténba kerülnek a ceglédi diákok

2020.03.12. 14:59

A mai napon hazaküldték azokat a diákokat a ceglédi oktatási intézményekből, akik vagy akiknek közeli hozzátartozói az elmúlt két hétben külföldön jártak. Tehát nemcsak a szerdai kormányrendelet által nevesített országokban (Olaszország, Irán, Kína és Dél-Korea), hanem más országokra vonatkozóan is – írja a Ceglédi Panoráma.

Az új intézkedés – a szülőknek szóló tájékoztatás szerint – „az oktatásirányítás, a tankerület és az intézmény a korábbinál jóval szélesebb körét kéri a tanulóknak (és természetesen az iskolai dolgozóknak is) arra, hogy maradjanak otthon és figyeljék meg magukat”.

Az önkéntes házi karantén a hazaérkezés napjától számított két hét, amelyet az osztályfőnökök fognak igazolni az érintett tanulóknak. 

Frissítés: az iskola titkársága délután a Krétán keresztül üzenetet küldött a szülőknek, ebben pontosította, hogy csak azoknak a diákoknak kell otthon maradniuk, akiknek a közeli hozzátartozói a szerdai kormányrendelet által nevesített országokban (Olaszország, Irán, Kína és Dél-Korea) voltak az elmúlt időszakban.