Főváros: bezárnak az óvodák, bölcsődék, fürdők és az Állatkert

NAK 4631
2020.03.14. 16:13 Módosítva: 2020.03.14. 18:03

Amennyire csak lehet álljon le a város, amennyire csak lehet maradjunk otthon, úgy hogy közben nem feledkezünk meg semmiről. 

– mondta Karácsony Gergely főpolgármester szombaton sajtótájékoztatón. A főpolgármester szerint nem megfelelő a kommunikáció a kormányzati szervekkel. Összehívták az össze kerület polgármestereit, a megbeszélés jól sikerült, pártpolitikától függetlenül sikerült megbeszélést folytatni. 

Hétfőtől megszűnik az óvodai ellátás a fővárosban, ügyeleti rendszerre áll át. 

– jelentette be Karácsony. Bezárnak a budapesti gyógyfürdők, csak az egészségügyi ellátásához kapcsolódó szolgáltatások maradhatnak, de erről még egyeztetnek. 

Bezár az állatkert is.

Hétfői naptól nem lehet a buszokon és a trolikon az első ajtón felszállni. A járatsűrűség egyelőre nem változik, de a napokban átgondolják még. 

Hétfőtől 100 forintért lehet használni a Bubi közbringarendszer.

Minden délután 3 órakor tájékoztatást tart a Főváros ezentúl. 

Arra a kérdésre, hogy tesz-e valamit a Főváros azokért a szülőkért, akik nem tudnak dolgozni a járvány miatt Karácsony elmondta, hogy az alkalmazásukban álló tisztviselőkért jót állnak.

Egyelőre nincs a Fővárosnak az atlétikai vb elhalasztásáról még hivatalos álláspontja, de jogosnak tartják a felvetést, és pár napon belül kialakítanak egy álláspontot a témában.   • Tippek
  • Személyi kölcsön