Hétfőn szinte leáll az ország, küldje el nekünk, önt hogy érinti!

2020.03.15. 18:47 Módosítva: 2020.03.15. 19:51

Hétfőn nagyjából egymillió iskolás, óvodás, bölcsődés marad otthon úgy, hogy a szülőknek erre a különleges szünidőre, pontosabban „tantermen kívüli digitális munkarendre” csak egy hétvégéjük volt felkészülni. Nem lesznek táborok, és – amennyiben mindenki betartja Orbán Viktor kérését – a nagyszülők sem tudnak vigyázni a gyerekekre.

Ez azt jelenti, hogy több millió ember életét érinti radikálisan ez a péntek este bejelentett döntés, és ha hozzávesszük, hogy mindeközben egyre több munkáltató ír elő otthoni munkát, home office-t azoknak, akiknek ez lehetséges, mondhatjuk, hogy kis túlzással leáll az élet Magyarországon.

Szeretnénk hétfő reggeltől egy percről percre tudósításban minél alaposabban és érdekesebben bemutatni, hogy milyen változásokat lehet majd tapasztalni az ország működésében, ki hogyan tudja megoldani a gyermekre vigyázást, mit szól a munkaadója ehhez, miben tudnak megállapodni. Milyen (online, és más, járványellenes védekezéssel összeegyeztethető) közösségi kezdeményezések lesznek, hányan tudnak összeállni a szomszéddal megosztott gyerekvigyázásra, vagy érezhető lesz-e például a szolgáltatóiparban, üzletekben, hogy sok, az ágazatban dolgozó embernek otthon kell maradnia. Érdekes és hasznos lehet egy-egy tipp is, hogy ki milyen programot tud ajánlani, milyen online vagy tévés szórakoztató/tanító műsorok indulnak.

Ebben kérjük olvasóink segítségét. Kérjük, a tapasztalatait, fotóit hétfő reggeltől az 

ugyelet+iskolabezaras@mail.index.hu

emailcímre küldjék el.

Köszönjük!