Vilmos
21 °C
33 °C

Orbán vezette az operatív törzs ülését, aztán virológusokkal egyeztetett

2020.03.16. 09:17

Orbán Viktor miniszterelnök vezetésével ülésezett hétfő reggel a koronavírus elleni küzdelemmel foglalkozó operatív törzs a Belügyminisztériumban, az MTI fotója alapján az ülésen közel kéttucatnyian vettek részt, köztük Kásler Miklós, az Emmi vezetője, Müller Cecília tisztifőorvos és Kovács Zoltán, a kommunikációs akciócsoport vezetője.

Ezután a kormányfő virológus professzorokkal egyeztetett a járvány megelőzése érdekében szükséges intézkedésekről – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár. A megbeszélésen Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Természettudományi Kar Biológiai Intézetének docense, a koronavírus-kutatócsoport vezetője, Kemenesi Gábor, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont Virológiai Laboratóriumának munkatársa, Kis Zoltán, a Nemzeti Népegészségügyi Központ laborvezetője, Kónya József, a Debreceni Egyetem Orvosi Mikrobiológia Virológiai Laboratóriumának professzora és Burián Katalin, a Szegedi Egyetem Orvosi Mikrobiológiai és Immunbiológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi docense vett részt, a kormány tagjai közül pedig Palkovics László, Kásler Miklós és Rogán Antal.

Az operatív törzs egyeztetésén elhangzottakról, a virológusok véleményéről, az esetleges döntésekről nem közölt semmit Havasi Bertalan. Az operatív törzs hétfői sajtótájékoztatójának időpontjáról egyelőre nincs információ.

Hétfő reggelre 39-re nőtt a magyarországi fertőzöttek száma, egy idős ember vasárnap meghalt.