Már 58 igazolt fertőzött van Magyarországon

2020.03.18. 07:11 Módosítva: 2020.03.18. 07:17

Szerda reggel újra frissült a koronavírusos kormányzati tájékoztató oldal. Tegnaphoz képest nyolc fővel nőtt az igazolt fertőzöttek száma, most már 58-an vannak. A gyógyultak és elhunytak száma keddről szerdára nem változott. 

Az 58 igazolt fertőzött közül 9 iráni, 1 brit, 1 kazah és 47 magyar állampolgár. 

Ahogy korábban írtuk, kedden újabb 10 magyar állampolgárnál és egy külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), így keddre 50-re, majd a szerdai újabb nyolc esettel 58-ra nőtt hazánkban a regisztrált fertőzöttek száma, olvasható a hivatalos kormányzati tájékoztató oldalon. Hétfőn a második iráni gyógyult is távozott a kórházból.

Ahogy azt dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn bejelentette: a járvány második szakaszához érkeztünk, amikor az egyedi fertőzések után már megkezdődött a vírus közösségi terjedése, amely azt jelenti, hogy már nem lehet minden fertőzöttről pontosan megmondani, hogy kitől kapta el a fertőzést.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!