5000 ingyenes parkoló nyílik Budapesten

2020.03.20. 14:47
Több pláza és bevásárlóközpont is megnyitja eddigi fizetős parkolóházát-mélygarázsát a lakosság számára a koronavírus-járvány miatt. További bevásárlóközpontok is csatlakozhatnak az akcióhoz.

Karácsony Gergely főpolgármester a napokban kezdett tárgyalást több városi bevásárlóközponttal ez ügyben, és azóta a legnagyobb parkolóval rendelkező Aréna már szabaddá is tette 2800 férőhelyes parkolóját, alkalmanként legfeljebb 96 órás időtartamra. A főpolgármester a közterületi parkolókat nem kívánja ingyenessé tenni.

A főpolgármesteri hivatalból származó információink szerint a MOM Park is rálépett erre az útra: ott 1500 parkolóhely nyílik meg. A bevásárlóközpontok forgalma egyébként a járvány miatt amúgy is lecsökkent, a parkolókat is kevesebben használták. Megtudtuk, további bevásárlóközpontokkal is tárgyalásban van a főváros a parkolók megnyitása kapcsán.

Megkeresésünkre az IKEA részéről is elmondták, hogy megnyitják a lakosság előtt az áruház Örs vezér téri parkolóját. Ez a parkoló 733 férőhelyes, de ebből valamennyit fenntartanak a néhány bejáró alkalmazott számára.

Az IKEA ma jelentette be, hogy bezárja minden magyarországi üzletét. Az intézkedés 2020. március 21-től kezdődően további értesítésig érvényes, vagyis pénteken lehet utoljára bevásárolni az IKEA-ban határozatlan ideig.

Ezt nézze meg, ha a legfontosabb dolgokat tudni akarja a koronavírusról
Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik, és vannak, akik az Indexet olvassák! Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!