Gumikesztyűt és kézfertőtlenítőt kapnak a BKV-sofőrök

2020.03.20. 16:47 Módosítva: 2020.03.20. 16:52

Gumikesztyűt kapnak péntektől a BKV járművezetői, akiknek hétfőtől megkezdik a kézfertőtlenítők kiosztását is koronavírus-járvány miatti óvintézkedések részeként - közölte a BKV. 

A BKV telephelyein dolgozók védelme érdekében érintés- és vízmentes kézfertőtlenítő automatákat helyeznek ki, valamint minden mosdóban - telephelyeken, irodaházakban, végállomásokon fertőtlenítő hatású kéztisztító áll rendelkezésre.

A koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként átmenetileg az autóbuszokon és a trolibuszokon a járművezetőink nem nyitják az első ajtót. A buszok első részét kordonnal zárták el, hogy az ajánlott távolság tartható legyen a fertőzésveszély elkerülése érdekében.

A BKV vezérigazgatója, Bolla Tibor a közleményében azt írta, azok a kollégák, akik feladatukat otthonról, home office-ban is el tudják látni, már az első pillanattól lehetőségük van erre. Ennek technikai megvalósításához segítséget kaptak.

Kollégáikat a belső kommunikációs csatornákon rendszeresen tájékoztatják az aktuális helyzetről és tudnivalókról.

Járatok ferőtlenítése

A járműveket rendszeresen vegyszeres, fertőtlenítő jelleggel takarítják, ennek része a vezetőállások napi szintű fertőtlenítő takarítása, de a BKV Zrt. már elrendelte az utasokkal érintkező felületek napi fertőtlenítő takarítását is.

A korábban a metrókon, valamint a mozgólépcsők korlátjain alkalmazott technikát kiterjesztették a legnagyobb utasforgalmat lebonyolító, nagykörúti vonalon éjjel-nappal közlekedő Combino villamosokra is.

Így azok utasokkal érintkező felületein a Resysten Hungary Kft. higiéniai bevonata képez plusz védelmet: a fotokatalitikus – mesterséges fénnyel is működő - titán-dioxid bevonat hatására 90 %-kal csökken a szennyezettség, és ezzel a kórokozók megjelenésének esélye is - írják.

Sorbanállás, talált tárgy

A Talált tárgy Kezelőség határozatlan ideig ügyeleti rendben működik, és a patikákhoz hasonlóan a várakozásra is új szabályokat hoztak: egyszerre csak egy ügyfél tartózkodhat az ügyféltérben. Elvesztett értékei után emailen is tud érdeklődni a talalttargy@bkv.hu e-mail-címen.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!