Állami honlapon lehet önkéntes munkát, eszközt felajánlani

2020.03.21. 12:59

Elindul a 1357-es adományvonal és a https://segitunkegymasnak.hu/ honlap, előbbin pénzt, utóbbin többek között önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani, jelentette be Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője budapesti sajtótájékoztatóján.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az akciócsoport vezetője elmondta: feladatuk az, hogy segítsék az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinációját, felkarolják az országszerte elindított civil mozgalmakat, erre hozták létre a honlapot.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke arról beszélt, a koronavírus-járvány miatt megváltozik a karitatív munka, szigorodtak a segítségnyújtás, adománygyűjtés szabályai, így például magánszemélyektől nem tudnak fogadni tárgyadományokat, megszűnik a karitatív szervezetek önálló adománygyűjtő vonala és helyét a 1357-es adományvonal veszi át, ahol egy telefonhívás, sms 500 forint támogatást jelent. Elindul az összefogás számlaszáma is: 11711711-22222222.

Azt már pénteken megírtuk, hogy újraindul a 1357-es hívószámú telefonos adományvonal és a hozzá kapcsolódó számlaszám, melyek a dunai árvizek idején is eredményesen működtek.

Az akciócsoport létrehozását Gulyás Gergely miniszter jelentette be a március 19-i kormányinfón. A csoport az adakozást, segítséget fogja majd össze. Már az elmúlt napokban a digitális eszközök vásárlásától a különböző segítségnyújtásig sok felajánlás érkezett.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!