100 fölé ért a fertőzöttek száma Magyarországon

2020.03.21. 08:11

Újabb magyar állampolgároknál és két külföldinél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), a 18 új, szombaton jelentett esettel már 103-ra nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, közölte a koronavirus.gov.hu szombat reggel. A két külföldi állampolgár közül az egyik brit, a másik vietnámi.

A járvány második szakaszához – a csoportos megbetegedések szakaszához – értünk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol jelen lehet a vírus, írja a kormányzati portál.

A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Ezt nézze meg, ha a legfontosabb dolgokat tudni akarja a koronavírusról

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 103 fő. Közülük 89 magyar állampolgár,, 10 iráni, 2 brit, 1 kazah és 1 vietnámi. A március 21-i adatok szerint összesen 7 gyógyultja és 4 halottja van a koronavírusnak Magyarországon, 117-en vannak jelenleg karanténban, és 3447 mintavétel történt eddig.

Durva influenza vagy veszélyes világjárvány?

Vannak, akiknek már nincsenek kérdéseik,
És vannak, akik az Indexet olvassák!
Támogasd te is a független újságírást, hogy ebben a nehéz helyzetben is tovább dolgozhassunk! Kattints ide!